Foto: Beoinfo

Investicija

NOVI ŠOPING CENTAR U BEOGRADU: Položen kamen temeljac za Ada mol

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Upravnog odbora kompanije GTC Tomas Kurcman položili su danas kamen temeljac za „Ada mol”, šoping centar najnovije generacije, koji će se nalaziti nadomak Ade Ciganlije.

Beograd
> 00:00h

Mali je tom prilikom istakao da će novi tržni centar u potpunosti izmeniti izgled ovog dela grada jer se radi o investiciji od blizu sto miliona evra na 90 hiljada kvadrata, gde će, kada se završi ovaj tržni centar, krajem iduće godine posao naći 1.500 ljudi.

– Prošle godine smo bili svedoci početka izgradnje nekoliko velikih projekata u našem gradu – šoping mol u Borči, završava se Ikea tokom leta, fabrika „Meita” je završena i probna proizvodnja kreće u martu – naglasio je Mali. On je precizirao da u ovom trenutku ima 502 gradilišta u Beogradu i najavio da će u narednih nekoliko meseci grad imati više od pola milijarde evra novih investicija.

– Nove investicije pokreću građevinsku industriju, privredu, otvaraju nova radna mesta i za to ćemo se boriti i od toga nećemo odustati – istakao je Mali. Gradonačelnik je zahvalio kompaniji GTC na poverenju i podsetio da su već investirali svoj novac u Srbiji i Beogradu u sedam projekata, što znači da smo postali pouzdano tržište za investicije.

Tomas Kurcman je istakao da konstantnim ulaganjem ova kompanija od Beograda čini moderan grad, usmeren ka budućnosti i novoj eri poslovanja, uvodeći najviše ekološke standarde i internacionalni duh poslovnog načina života u srcu Beograda.

– Kompanija GTC već 15 godina razvija Beograd i to planira da nastavi u svom daljem poslovanju, a postavljanje kamena temeljca za „Ada mol” samo je još jedan korak u tom pravcu – naveo je Kurcman. Događaju su prisustvovali glavni gradski urbanista Milutin Folić i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.