Foto: Kurir Tv

Poseta Rumi

ŠARČEVIĆ: Do kraja 2017. u srpskim školama 17 dualnih obrazovanih profila

BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je danas u Rumi da će najmanje 17 dualnih obrazovnih profila biti uvedeno u srpske škole do kraja 2017. godine.

Društvo
> 00:00h

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, Šarčević je tokom razgovora sa predsednikom opštine Ruma Slađanom Mančićem ocenio da je povećanje broja dualnih obrazovnih profila "dokaz da učenici i privrednici shvataju prednosti dualnog obrazovanja".

"To je dokaz da smo marljivo radili. Zakonima ćemo rešiti sve potencijalne probleme i stvoriti uslove u kojima će pre svega, biti zaštićeni učenici", kazao je ministar.

Predsednik opštine Ruma kazao je da je saradnja škola i privrede "sve aktivnija" a da su škole spremne za uvodjenje novih stručnih smerova kako bi mladi ljudi lakše našli posao.

Šarčević i Mančić su ukazali i da je Ruma opština u kojoj je uzlaznu putanju oporavka privrede pratio i oporavak obrazovanja.

Dodaje se da je ministar danas obišao i Srednju stručnu školu "Branko Radičević" i održao sastanak sa direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Sremskog okruga.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 07.03.2017