Foto: Profimedia

Zdrava koža

ZABORAVITE KREME, LEČITE IH IZNUTRA: Od ovih 5 PRIRODNIH dopuna ishrani, AKNE će nestati!

Naučno je potvrđeno da se akne mogu tretirati iznutra, kada koristite dodatke ishrani, pa će vam koža izgledati mnogo bolje.

Život
> 00:00h

Svi tretmani koji ste do sada koristili bili su bezuspešni i ne znate šta više možete da uradite? Ovih pet dodataka ishrani će vam pomoći da se rešite akni.

1. Cink pikolinat

Cink se ne skladišti dovoljno dobro u organizmu, tako da smanjenjem unosa cinka hranom može relativno brzo doći do nedostatka cinka u organizmu. Nivo zinka u organizmu se najbolje može odrediti njegovim merenjem u eritrocitima i leukocitima. Najnovije američke studije ukazuju da cink ima ključnu ulogu u imunološkom sistemu vežući se za određene proteine i na taj način podstiče ili zaustavlja pojedine reakcije imunološkog sistema. Zink pomaže i u uklanjaju gljivica koje se stvaraju u porama i na taj način će vaša koža prodisati. Preporučuje se 25 mg sa obrokom, tri puta dnevno.

2. Vitamin B3 tj. niacin

Pomaže upaljenoj koži, i veliku primenu je našao u uklanjanju akni. B3 otklanja ljuskav izgled kože. Podstiče prirodnu odbranu kože protiv iritirajućih faktora. Uzimajte 500 mg na dan.

3. Čaj od nane

Pomaže u borbi protiv mikroba, i ubija gljivice koje pruzokuju akne. Takođe, smiriće buktanje vašeg lica kada treba da dobijete menstruaciju. Pomoći će vam ako pijete jednu ili dve šolje na dan.

4. Vitamin D

U proleće nam posebno nedostaje ovaj vitamin, a da li znate zašto je toliko bitan? Niske količine vitamina D mogu da prouzrokuju velike količine pucanja kože i nastanka akni. Morate paziti da ne uzmete previše, pa se konsultujte sa lekaom o preporučenoj dozi.

5. Probiotici

Probiotici prave ravnotežu u crevima. Kada ih uzimate, vaše telo je spremnije da se bori protiv bakterija koje izazivaju akne. Ali više nije definitivno bolje, pa ih tako uzimajte jednom dnevno.

Profimedia

rd