Foto: Profimedia

Novakova supruga protiv stereotipa

(VIDEO) SNAŽNA PORUKA Jelena Đoković neće više da ćuti: Ako ste previše dobri onda ste varalica!

Supruga najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića oglasila se na društvenim mrežama gde je svim pratiocima poslala jednu snažnu poruku.

Tenis
> 00:00h

Jelena Đoković je postavila video u kojem su glavna tema stereotipi i kako se izboriti protiv njih, pa je uz video napisala snažnu poruku koja je itekako odjeknula na društvenim mrežama.

Pratioci su u komentarima podržali Jelenu i pohvalili njeno zalaganje da se stereotipi iskorene.

"Stereotipi su jedan od mnogih razloga zbog kojih tako mnogo dece širom sveta ne uspeva da postigne svoj pun potencijal. Društvo ih stavlja u kutiju i kaže 'ti si suviše siromašan', 'ne pripadaš tamo', 'niste dovoljno pametni', 'niste dovoljno lepi', 'vaši roditelji su ovo', vaši roditelji su ono', 'ti si samo devojka', 'ti si samo dečak', 'ti si samo obućar', 'ti si srednja klasa', 'slabi ste', 'ovo nije za vas'... i svi nekako počnu da veruju u te reči. Oni odustaju prerano, ili se uopšte ne trude. I oko uspeha postoji mnogo stereotipa poput one rečenice 'Ako ste previše dobri, onda ste varalica'. Život je jedna arena puna izazova. Uvek moramo biti spremni za pobede i poraze, kao što ništa ne dolazi tako lako kao što izgleda", stoji između ostalog u poruci koju je poslala Jelena Đoković.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: 8 razloga zbog kojih je Đoković mršaviji nego ikad