Foto: Profimedia

Pobeda na startu

(VIDEO) SRPKINJA UŠLA U ISTORIJU INDIJAN VELSA: Jelena Janković uradila nešto što nikad niko nije

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Indijan Velsu.

Tenis
> 23:02h

Jelena Janković je u prvom kolu pobedila 96. teniserku sveta Amerikanku Irinu Falkoni 2:1, po setovima 6:2, 3:6, 6:3. Srpska teniserka je u Indijan Velsu učinila nešto što nikome nije pošlo za rukom. Ona je postala nova rekorderka, jer je 16. put u karijeri uspela da dođe do glavnog žreba Indijan Velsu.

Jankovićeva će u drugom kolu igrati protiv 12. nosioca Amerkanke Venus Vilijams. "O, Bože. Bila sam jako nervozna na terenu i nisam igrala svoju igru. Bila sam malo nesigurna, ali sam veoma srećna što sam pobedila na kraju. To je najvažnija stvar. Osećam se tako staro, ali volim da igram ovaj turnir. On mi je najomiljeniji", rekla je Jankovićeva posle meča.
Dušan Lajović se plasirao u drugo kolo Mastersa u Indijan Velsu pobedom protiv 86. igrača sveta Amerikanca Frensisa Tijafoa 6:3, 6:3. Lajović će u drugom kolu igrati protiv 30. nosioca Felisijana Lopesa iz Španije. Viktor Troicki je izgubio od 64. tenisera sveta Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 6:1, 6:4. Dolgopolov će u drugom kolu igrati protiv Filipa Kolšrajbera iz Nemačke. Titulu u Indijan Velsu brani Novak Đoković. On je u prvom kolu bio slobodan, a prvi protivnik na turniru biće mu pobednik duela Britanca Kajla Edmunda i Portugalca Gastaa Elijaša. Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 6.993.450 dolara.