Recept

Zapečena sarma

.

Recept dana
> 22:14h

SASTOJCI 600 g mlevenog mesa 100 g crvenog luka 2 čena belog luka 100 g pirinča 800 g kiselog kupusa 50 g svinjske masti 800 ml mesne supe 400 ml milerama so, biber i mlevena paprika PRIPREMA 1. Na svinjskoj masti ispržite sitno iseckan luk do zlatnožute boje, pa dodajte sitno iseckan beli luk i kratko ga propržite. Zatim dodajte meso, pa mešajte i varjačom ga razdvajajte da se ne stvore grudvice. Začinite i dinstajte oko desetak minuta. Dodajte pirinač i dinstajte još pet minuta. 2. U posudu za pečenje stavite pola količine iseckanog kiselog kupusa, rasporedite po njemu meso i pirinač, pa prekrijte kupusom. Zalijte supom, pa poklopite i pecite oko 60 minuta u rerni na 180 stepeni. 3. Nakon pola sata pečenja posudu otklopite i vratite u rernu na još pola sata. Dok se peče, razmutite mileram i prelijte ga preko jela, pa pecite još 10 minuta.