Doći će i taj dan

Nole kao Sampras

Najbolji teniser sveta u društvu legendarnog Amerikanca, Mekinroa, Bekera i Edberga, koji nikad nisu osvajali Rolan Garos

Tenis
> 10:08h

Sledeći je Đokovićev. Novak Đoković nije uspeo da osvoji jedini gren slem turnir koji mu nedostaje - Rolan Garos. Najbolji teniser sveta propustio je istorijsku šansu da uzme četiri velika turnira u nizu, jer je osvojio Vimbldon, Ju-Es open i Melburn. Pre Noleta do četiri grend slema u nizu došli su samo Amerikanac Don Badž 1938. i Australijanac Rod Lejver 1962. i 1969. godine.

Novak Đoković ne gubi nadu da će u budućnosti osvojiti Rolan Garos.- Svako iskustvo me čini boljim i jačim. Idem dalje u nove izazove kao i uvek, sa željom da osvojim najsjajnije odličje. Na svakom putu uvek naučim ponešto vredno. Videćemo se ponovo.

Šljaka, podloga na terenima Rolan Garosa, nije omiljena Novaku Đokoviću. Srpski teniser se tako nalazi u društvu vrhunskih tenisera i teniserki koji nikad nisu osvojili Otvoreno prvenstvo Francuske. Pit Sampras, koji ima čak 14 grend slem titula, nikad nije ušao u finale Rolan Garosa, a kamoli ga osvojio.

Slično Samprasu, pehar u Francuskoj nisu podizali Džon Mekinro, Stefan Edberg i Boris Beker, a od teniserki Venus Vilijams, Martina Hingis i Lindzi Devenport.

Teniseri koji su uspeli da osvoje Rolan Garos i nadolazeći Vimbldon su Rod Lejver, Jan Kodeš, Bjorn Borg, Andre Agasi, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Krov od 273 miliona evra Organizatori Rolan Garosa obećali su da će centralni teren dobiti krov do 2016. godine i da im se više neće dešavati poteškoće zbog kiše kao ove godine. Ceo projekat koštaće 273 miliona evra. Upravo su padavine bile jedan od glavnih razloga za pomeranje meča sa nedelje za ponedeljak, baš u vreme kad je Nole bio u naletu.