Foto: Beta/AP

Duci ide na noge Pospišilu

(VIDEO) MAESTRALNA IGRA SRBA Briljantne pobede Lajovića i Zimonjića, Jelena Janković povela pa stala

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u treće kolo Mastersa u Indijan Velsu.

Tenis
> 17:30h

Lajović je u drugom kolu pobedio Španca Felisija Lopeza 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 7:6. Lajović je 106. igrač sveta, dok je Lopez 34. na ATP listi. Ovo je bio treći međusobni duel srpskog i španskog tenisera, a prvi trijumf Lajovića.

Srbin će u 3. kolu igrati protiv Kanađanina Vaseka Pospišila, koji je u drugom kolu šokirao prvog reketa sveta Britanca Endija Mareja 6:4, 7:5. Zimonjić i Kirjos zaustavili braću Brajan Srpski teniser Nenad Zimonjić i Australijanac Nik Kirjos plasirali su se u drugo kolo Mastersa u Indijan Velsu u konkurenciji dublova.
Srpsko-australijska kombinacija je u prvom kolu pobedila Amerikance braću Majka i Boba Brajana 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 10:7. Zimonjić i Kirjos igraće u drugom kolu protiv Španaca Roberta Bautiste Aguta i Fernanda Verdaska. Jelena Janković nije uspela da se plasira u treće kolo WTA turnira u Indijan Velsu. Jankovićeva je u drugom kolu poražena od Amerikanke Venus Vilijams 1:6, 7:6, 6:1. Ovo je bio 14. međusobni duel srpske i američke teniserke, a sedmi trijumf Venus Vilijams. Jankovićeva je imala tri meč lopte u drugom setu, a onda je praktično stala i dozvolila je protivnici da dođe do pobede.

Amerikanka će u narednom kolu igrati sa Čehinjom Lucijom Safarovom.