KONTRA

JANKOVIĆ JE LAŽOV I MANIPULATOR: Naprednjaci odgovaraju na optužbe eksombudsmana!

Pošto je bivši zaštitnik građana izneo sumnje da tajkuni finansiraju Vučića, iz SNS odgovaraju da obmanjuje narod i da je sporan njegov novac za kampanju

Politika
> 00:00h

Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković je manipulator i lažov, uzvraćaju naprednjaci bivšem zaštitniku građana, koji je prethodno izneo sumnje da predsedničku kampanju lidera SNS i premijera Aleksandra Vučića finansiraju tajkuni, „pošto svojim prihodima i prihodima partije ne može da pokrije sve troškove“. Janković je takođe rekao i da Vučić vlada strahom i lažima, te da je njegova vlast državne institucije, godinama slabljene, „popeglala“, zbog čega više ne postoje, kao i da ga je premijer prevario. On je, podsetimo, u emisiji „Da se ne lažemo“, emitovanoj u petak na portalu Kurira, izjavio i da ga je Vučić prevario - prestali su sastanci koje su održavali na kojima je premijer, kako je naveo, poslušao neke njegove savete i sugestije. Novac iz budžeta - Ne želim da komentarišem tog manipulatora Jankovića, mi smo jedina stranka koja apsolutno sve radi po zakonu za razliku od njih i njihovih tajkunskih para - kazao je za Kurir član Predsedništva SNS Bratislav Gašić. Aleksandar Vulin, lider Pokreta socijalista i ministar za rad, poručuje Jankoviću da je „strahovlada postojala, ali u vreme vlasti DS“. - U vreme pljačkaške privatizacije, progona i linča političkih protivnika. Tada je Janković ćutao jer i tada mislio, kao i danas što misli, da je svako nasilje, kada je počinjeno od strane DS, dozvoljeno i poželjno - kaže Vulin.

On ističe da se SNS finansira iz budžeta na osnovu broja poslanika u Skupštini. - Baš kao i naša kampanja, i zato je pravo pitanje odakle Jankoviću novac, budući da je DS, koji ga podržava, već dugo u blokadi. Ostaje samo tajkunski novac. Nisu ovo prve Jankovićeve laži, tako je lagao i kada je napadao političke protivnike zaštićen pozicijom nezavisne institucije. Vučić drži reč i ne vara. Koliko čija reč vredi, vidi se i na izborima - navodi Vulin. Odskočna daska Član Predsedništva SNS Jadranka Joksimović je na tvrdnje da su urušene institucije kazala da je Janković svojim primerom pokazao da ne razume ni suštinu ni svrhu nezavisnih institucija. - I ne znam u čemu on može da savetuje Vučića. Njegov posao kao ombudsmana bio je da štiti građane i njihova prava, da sarađuje s parlamentom koji ga je izabrao, a ne da koristi instituciju ombudsmana kao odskočnu dasku za svoje političke ambicije i kampanju. To što neko sebe vidi kao demokratu ne znači da to stvarno i jeste. Dela govore, a ne reči. A što se tiče finansiranja kampanje, najtransparentnije i legitimne prihode ima kandidat SNS. Što se tiče izvora finansiranja drugih kandidata, moraće i oni da objave poreklo svojih sredstava - rekla je Joksimović.

Zorana Mihajlović STRAHOVLADA, A VUČIĆU PRETE I članica Predsedništva SNS i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović kaže da je čudna strahovlada SNS u Srbiji u kojoj „naš zajednički kandidat Aleksandar Vučić svakodnevno dobija najbrutalnije pretnje preko medija i društvenih mreža“: - Čudna je strahovlada u kojoj Vučiću prete linčom, vešanjem i batinama. Tako nešto nećete čuti ni od Vučića, niti od bilo koga iz naše koalicije, i to je odgovorno ponašanje kojim pokazujemo kako se upravlja državom.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da se ne lažemo sa Sašom Jankovićem