Foto: Profimedia

Frustracija

KADA VAM JE DOSTA SVEGA: Postoji 5 tipova BESA, a evo kako utiču na vas!

Svi su u životu osetili neku vrstu besa, a kada postanete svesni kako da ga kanališete, nećete imati problem sa njim.

Žena
> 00:00h

Postoji način da svoj bes izrazite zdravo, a to ćete uraditi kada otkrijete kakav tip ljutnja vi osećate.

Ovo je 5 glavnih tipova:

1. Izbegavate bes

Ljuti ste, ali nikada ništa ne govorite. Psiholozi objašnjavaju da se pasivan bes samo nakuplja u vama. Ako ne pokazujete vaš bes, moguće je da ste odrasli u okruženju gde se po svaku cenu izbegavao konflikt. Ali, na taj način ćete samo sebe dovesti u loše stanje, kao što je na primer depresija, loš imuni sistem i infarkt.

2. Zlopamtilo

Takav bes naziva se okamenjeni, jer u tom slučaju pamtite samo loše stvari i nikada ih ne opraštate. Za vas je opraštanje neka vrsta priznanja da niste u pravu. Zbog ove vrste besa, možete da izgubite mnogo prijatelja, jer ni jedna stvar nije rešena do kraja. Sam isebi stvarate problem sa egom, umesto da rešite problem.

3. Pasivno-agresivni bes

Uvek kažete "dobro", kada vam nešto ne odgovara, iako zaista mislite "nije u redu". Govorite jednu stvar, a mislite drugu. Ne pokazujete da ste nervozni, ali ćete u svojoj glavi formirati osvetu i misliti da svi rade protiv vas.

4. Iskaljujete bes preko poruka

Upotrebljavate mnogo znakova, i govorite sve što vam je na pameti, iako to možda ne mislite zato što sve to radite u afketu. Kada vam neko ne odgovori, nikada ne popričate, već samo padnete u depresiju, jer mislite da vas neko zaboravlja i neće da ima ništa sa vama.

5. Bes je vaša svakodnevica

Vaš bes postao je hroničan i koristite svaku priliku da frustracije iskalite na drugima, pa će oni izbegavati vaše društvo. Verujete da drugi sve rade da bi se vi osećali mizerno.

Profimedia

EPK