Foto: Shutterstock

Kulinarski trik

SVETSKI KUVAR OTKRIVA RECEPT ZA SAVRŠENU KAJGANU: Evo šta treba da uradite kad ulupate jaja

Lakše je nego što mislite.

Žena
> 18:56h

Kajgana možda izgleda kao jednostavan jelo, ali postoji mnogo rasprava o tome kako da je pripremite na pravi način. Poznati kuvar Entoni Burden je tu da reši ovu dilemu. U nedavnom videu za Tech Insajder, podelio je svoju tajnu za pravljenje savršene kajgane. Prvo, trebaju vam četiri jednostavna sastojke: jaja, puter, so i biber. On naglašava da jaja moraju biti sveža, jer na kraju krajeva, ona su zvezda predstave. Priprema: Zagrejati tiganj tako da bude vruć, ali ne previše. Onda razbijte jaja i ubacite ih u činiju ili šolju. Zatim mutite jaja viljuškom pazeći da ih ne umutite previše već da se prepliću i beli i žuti delovi. Posolite i pobiberite, i ne dodajte ništa drugo ni vodu, ni mleko. "Ne pravite pitu" napominje Burden. Odmah nakon mućenja jaja, položite ih u zagrejan tiganj sa dosta maslaca. Entoni ističe da ne treba dozvoliti da jaja "sede" pre nego što ih ubacite u tiganj. Treba ih pustiti da se "prilagode malo" u tiganju pre nego što krenete da ih mešate. Ova tehnika pomaže u postizanju pahuljaste strukture jaja. SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ: Šta se dešava u organizmu ako jedete 3 jajeta nedeljno? 9 saveta za pripremu savršene kajgane 5 najčešćih grešaka u pripremi kajgane Kako da skuvate kajganu u ljusci (VIDEO) 5 najčešćih grešaka u pripremi kuvanih jaja