Foto: Printscreen Avaz.ba

Izginuli na povratku sa rođendana

(FOTO) DOBOJ ZAVIJEN U CRNO: Preminula i Nikolina Đedovac (18) kojoj je porodica stradala u nesreći!

DOBOJ - Nikolina Đedovac (18) koja je bila teško povređene u saobraćajnoj nesreći u kojoj su prekjuče stradali njeni roditelji Zlato (53) i Slavica (46), i sestra Kristina (17) kada je voz udario u njihov "pasat" na pružnom prelazu u dobojskom naselju Grabovica, preminula je sinoć u banjalučkoj bolnici.

Bosna i Hercegovina
> 14:04h

"Uprkos maksimalno uloženim naporima medicinskog osoblja, pacijentkinja N.Đ. (1999) koja je bila u izuzetno teškom stanju preminula je juče u 21.40 sati.

Devojka je dovezena sa teškim povredama glave i grudnog koša, u stanju duboke kome" saopšteno je iz banjalučke bolnice.

U Doboju je danas proglašen Dan žalosti zbog tragične pogibije članova ove porodice iz dobojskog naselja Stanovi. Da podsetimo Zlatko i Slavica Đedovac, autom koji je vozila supruga, kobne noći otišli su u Doboj po ćerke Kristinu i Nikolinu, koje su bile na rođendanskom slavlju kod svoje drugarice iz Medicinske škole , koju su zajedno pohađale.

Tela su iz smrskanog auta vadili vatrogasci (Foto printscreen avaz.ba)

Povratak kući i prijelaz preko pruge na pružnom prelazu Stanovi oko 2.55 sati bio je za njih koban. Utvrđeno je da je mašinovođa videvši automobil koji prelazi prugu, davao signale i kočio, ali se automobil nije zaustaviou. Prelaz je na ovom mestu obeležen saobraćajnim znakom i signalnim znacima, a alkotest mašinovođe pokazao je da je nalaz negativan.

Kristina Đedovac (Foto avaz.ba)

Vatrogasci iz Doboja morali su da seku lim kako bi iz slupanog automobila izvadili tela nastzradalih.