Foto: Printscreen Twitter

Novi detalji

ALBANAC ZBOG AZILA LAGAO DA SU MU SRBI UBILI PORODICU: A onda počinio šokantno ubistvo u Britaniji

Nasilni albanski kriminalac i bivši komandos Vital Dapi, koji je živeo punih 17 godina dvostrukim životom u Velikoj Britaniji, azil je dobio tako što je tvrdio da su mu porodicu ubili Srbi. Policija je otkrila njegov pravi identitet tek nakon što je ubio dvoje britanskih penzionera.

Planeta
> 19:44h

Dapi je koristio lažno ime Ali Kažimaj a u Britaniji je živeo od 1999. godine. Surovo je ubio dvoje penzionera u njihovoj vikendici u Safolku jer je mislio da su milioneri. On je bio pasionirani kockar, zbog čega je zapao u dugove, a ovo je bio način da ih vrati.

Sudija u Ipsivču ga je nazvao "treniranim ubicom" a saznalo se da je 1999. godine uspeo da uđe u Britaniju tako što se zakačio za dno cisterne sa naftom i prešao granicu.

Prijavio se za azil i ispričao kako su mu "Srbi pobili celu porodicu", da bi se nekoliko godina kasnije fotografisao sa zvaničnicima Eseksa a te slike slao "ubijenoj" majci u Albaniju.

Nekoliko godina kasnije je počeo i da posećuje KiM redovno, a tamo je dobio papire sa pravim imenom a radio je i kao plaćeni ubica.

S obzirom da je trošio i po 1.000 funti dnevno na klađenje, Dapi se zadužio kod "pogrešnih" ljudi pa je počeo da pljačka po Britaniji. U jednoj od tih pljački stradalo je i penzionerski par Stjuart, za koje je mislio da su ekstremno bogati.

Pitera Stjuarta (75) izbo je devet puta i bacio ga u jamu a telo njegove supruge Silvije (69) nikada nije pronađeno. Britanski list navodi da je Dapi navodno izveo jedno naručeno ubistvo u Srbiji 2015. godine, i da je za to dobio "određenu sumu novca".

(Daily mail)