Foto: Kurir

Fenomen iz Mladenovca

POMETNJA NA KLADIONICAMA ZBOG BELOG: Najviše se uplaćuje na Preletačevića, kvota na njega naglo pala

BEOGRAD - Kandidat Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić prema do sada objavljenim kvotama dve kladionice, pobediće na predsedničkim izborima u Srbiji, a pravu pometnju napravio je predsednički kandidat Luka Maksimović, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, na koga se trenutno najviše uplaćuje.

Politika
> 00:00h

Kladionica "Mocart" ponudila je svojim igračima kvotu od 1,03 da će Vučić biti predsednik, a "Meridian" 1,02, što znači da bi se na svaki uloženi dinar zaradio jedan dinar i dve pare. Obe kladionice imaju isti poredak jačih kandidata, ali se razlikuju kvote.

Saša Janković je drugi favorit u obe: "Mocart" mu je dao kvotu od 30, a "Meridian" od 18 da će postati predsednik.Sledi Vuk Jeremić (35 u "Mocartu", 32 u "Meridianu"), zatim Vojislav Šešelj (200 u "Mocartu", 50 u "Meridianu") i Boško Obradović (800 u "Mocartu" i 750 u "Meridianu").

Posle toga se procene razlikuju, ali je za sada najveća nepoznanica Beli. Kada je u ponedeljak uveče prihvaćena njegova kandidatura, kvota na njegovu pobedu u "Meridianu" bila je 1.000, dok je danas 100, što znači da je kvota čak 10 puta manja.

Te dve kladionice, jedine u Srbiji koje trenutno imaju kvote u ponudi, ne slažu se, međutim, u procenama da li će biti drugog kruga, bar prema kvotama.

U kladionicama se procenat glasova određuje tako što se odredi granica i onda se ponude kvote (najčešće od 1,85) na više ili manje procenata od te granice."Mocart" je postavio Vučiću granicu od 48,6 odsto glasova u prvom krugu.

Granica na Jankovića je 16,1 odsto glasova, a na Jeremića 14,7. Luka Maksimović je i u "Mocartu" uneo nesigurnost. Prvobitna granica na njega bila je oko 1,7 odsto glasova, danas pre podne bila je na 2,5, a posle podneva je skočila na 3,5 odsto.

"Meridian" je pokazao više vere u Vučića, pošto je u toj kladionici granica na njega 53,6 odsto glasova u prvom krugu, ali sa kvotom od 1,40 da će biti manje od toga, i 2,60 odsto da će biti više. To znači da je prema "Meridianu" moguće da aktuelni premijer pobedi u prvom krugu."Meridian" je granicu na Jankovića postavio na 15,2 odsto glasova, na Jeremića na 11,3, a na Vojislava Šešelja 10,4.

Prvi krug izbora zakazan je za 2. april. Potencijalni drugi, za koji "Mocart" procenjuje da su dobre šanse, a "Meridian" ne toliko, trebalo bi da bude održan 16. aprila.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV, BELI SAMO JAKO NEMA DILEMU: Pobediću u prvom krugu!