Foto: Vijesti.me

Porodica ubijenog biznismena poručuje

PORODICA PORUČUJE ŠARANOVIĆ BI BIO ŽIV DA SU NAŠLI UBICU BRATA Policija češlja klanove po Crnoj Gori

Sve bi bilo drugačije da je otkriveno ko stoji iza likvidacije Branislava, od te 2009. godine zlo ne prestaje, rekli članovi porodice Slobodana Šaranovića na sahrani u Danilovgradu

Crna Hronika
> 23:54h

BUDVA - Crnogorska policija u okviru istrage ubistva Slobodana Šaranovića (79) proverava ulazak bezbednosno interesantnih osoba u državu iz Srbije i Bosne i Hercegovine nekoliko dana uoči ubistva u Budvi.

Atentat... Branislav Šaranović ubijen 2009. u Beogradu

Porodica ubijenog biznismena tvrdi da bi sve bilo drugačije i da bi on bio živ da je otkriveno ko je ubio njegovog brata Branislava u Beogradu 2009. godine, nakon čega je počela serija likvidacija. Barani imaju alibi Istraga ubistva koje se dogodilo u subotu ispred zgrade u naselju Dubovica u Budvi, kako navode izvori, kreće se u nekoliko pravaca, a jedan od njih vodi ka ljudima bliskim Luki Bojoviću, koji služi kaznu od 18 godina zatvora u Španiji. - Među prvima su na saslušanje u policiju pozvani pripadnici takozvanog barskog klana, čiji je član Luka Đurović, koji je bio blizak saradnik Luke Bojovića, poginuo u sumnjivoj saobraćajnoj nesreći kod Kotora. Iste noći, nekoliko sati posle ubistva, inspektori su obavili informativni razgovor s većinom pripadnika te grupe. Među njima su bili Alan Kožar, njegov brat Robert i još nekoliko pripadnika, ali su svi policiji ponudili jak alibi - otkrili su za crnogorske mediji sagovornici uključeni u istragu.

Zasad istražitelji veruju da je motiv ubistva Šaranovića osveta i da je on poslednja u nizu žrtava u ratu njegove porodice i porodice Luke Bojovića koji je počeo 2009, kad je nestao Slobodan Radonjić, sin Danila Radonjića i kum Branislava Šaranovića. Slobodan Šaranović je tada ponudio vrednu nagradu za onog ko otkrije naručioce likvidacije, a prema rečima Miloša Vojnovića, jednog od klanu bliskih ljudi, kako je verovao da iza svega toga stoji Luka Bojović, naručio je ubistvo njegovog brata Nikole. Rat nije završen Upućeni u dešavanja u podzemlju tvrde da se rat dva klana neće zaustaviti ubistvom Šaranovića. - Slobodan Šaranović je ubijen zato što nije utvrđena istina o ubistvu njegovog brata Branislava - rekao je u ponedeljak, pred sahranu ubijenog, njegov brat od strica Slavko Šaranović. Opraštajući se od pokojnika, on je, kako navode, rekao da nije tačno da je Slobodan ubijen zbog krvne osvete. - Ima raznih priča povodom ubistva Slobodana i neki su pominjali i krvnu osvetu. Međutim, nje nije bilo i najbliža porodica našeg Slobodana za to ne zna niti želi da zna, a želimo samo istinu, koja će rasvetliti ovaj slučaj. Na bezobziran način, s leđa i sa bezbroj zrna, izrešetan je Slobodan. Njegova porodica i ćerka moraju da se oslobode zle sudbine - rekao je on.

Ubijen 2013... Nikola Bojović

Optužen za zločin NEGIRAO DA JE NARUČIO UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA Slobodan Šaranović u Srbiji je bio optužen da je naručio i platio ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića. On, međutim, nikad nije priznao izvršenje tog krivičnog dela i tvrdio je da ne bi nudio nagradu za informaciju da je znao ko je ubica i naručilac. Mesec dana pred ubistvo preko advokata je tražio da se za njim ukine poternica, kako bi došao u Beograd i pred sudom izneo svoju odbranu.Pred sudom u Crnoj Gori tvrdio je da je postupak protiv njega namešten.

U zatvoru... Luka Bojović

Ekipa Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 15.03.2017