Foto: AP

Netipičan fudbaler

(VIDEO) FUDBALER ZALUDEO EVROPU: Najbolji je na svetu, vozi jeftin auto i ne zanimaju ga lake žene

Francuz N'Golo Kante jedan je od najboljih fudbalera koji su kročili na fudbalski teren, a za razliku od 'zvezda' travnate podloge njegov život nije protkan skandalima, skupim automobilima i lakim ženama...

Fudbal
> 00:00h

N'Golo Kante (25) važi za jednog od najboljih svetskih veznjaka, iako sa svojih 169 na prvi pogled ne predstavlja opasnost za protivničke igrače.

Francuski reprezentativac dosad je nastupao za pet klubova, a javnosti je postao poznat 2015. godine kada ga je uočio Lesterov 'lovac na talente'. Međutim, Renijeri nije verovao da 'mali' fudbaler može mnogo toga da pruži, ali je na nagovor agenta ipak pristao da mu pruži priliku.

Ostalo je istorija! Neumorni Kante proglašen je najboljim veznjakom u Premijer ligi. 175 startova i 157 presečenih lopti su nešto što ni jedan drugi igrač nije uspeo.

Dobre partije pružio je i na Evropskom prvenstvu 2016. godine i bilo je više nego jasno da je sledeći korak u karijeri 'potpis' za neki veliki klub. Ubrzo je stigla Čelsijeva ponuda od 35 miliona evra i san ovog francuskog fudbalera je ostvaren.

"Tako sam srećan što igram za jedan veliko klub kao što je Čelsi", rekao je Kante po dolasku među 'plavce'.

"Ponekad, dok sam na terenu, vidim ga duplo. Jedan je levo, drugi desno. Mislim da igram sa blizancima", ovako saigrači opisuju Kantea koji na terenu izvodi čuda.

Ali, pohvale stižu sa svih strana.

"Trenutno je najbolji veznjak na svetu", rekao je Lampard, a sa njim su se složili i sportski novinari.

"Mislim da gledate fudbalera godine u izboru novinara i igrača".

Van terena, N'Golo Kante je netepičan fudbaler. Nije od onih igrača kojima je slava udarila u glavu pa novac suludo troše na skupe automobile, provode i lake žene.

Kante već godinama voži Mini Kuper koji je za fudbalske prilike etikatiran kao 'jeftin auto'. Takođe ga ne interesuje ni provod do ranih jutarnjih sati, kao ni devojke lakog morala. Kante je 24 sata posvećen fudbalu.