Foto: Promo

Podigli prašinu

PROTIVNICI NASILJA: Prozivke za Adila zbog spota Lapsus band

Članovi „Lapsus benda“ promovisali su novi spot za pesmu „Budalo“ i izazvali velike polemike jer je neke od gledalaca nasilnik koji tuče ženu u video klipu podsetio na njihovog kolegu Adila Maksutovića.

Stars
> 11:38h

Među brojnim komentarima ima i onih koji smatraju da je za inspiraciju za lik iz spota mladićima poslužio popularni pevač. Osim fizičke sličnosti, kao argument oni koriste i sličnost sa njegovom životnom situacijom kada ga je pre nekoliko godina nevenčana supruga Ana Ramadanovski optužila da ju je pretukao da bi posle odlučila da ga sudski ne goni. „Adil tuče devojku za 8. mart i u spotu“, „Adile, brate, ti li si“, samo su neki od brojnih komentara ispod videa na jutjubu koji su izazvali polemiku, a bilo je i onih koji smatraju da momci možda nisu slučajno odabrali glumca koji liči na njihovog kolegu pa je tako jedan od komentara „Evo Adila kako tuče ženu i u spotu. Slučajnost?“.

Ono što svakako nije slučajno je da je spot za sedam dana imao više od dva i po miliona pregleda i oborio rekord kao prvi spot na Jutjubu koji je nedelju dana uzastopno bio prvi po gledanosti u regionu. “Budalo” se na tronu nalazi od premijere do danas u Srbiji, BiH, Hrvatskoj i Crnoj gori, a prvi je klip na stranom jeziku i u Austriji, Nemačkoj, Makedoniji i Sloveniji što govori da je publika odlično reagovala.
Mi smo predstavnici mlade generacije koja svet i ne zna drugačije nego kao takozvano „globalno selo“, i mislimo da je upravo na nama da donesemo poruku ljubavi. Veliki smo protivnici nasilja, ne samo porodičnog, a svedoci smo da ga ima sve više i ovaj spot je naša poruka da se nasilju treba usprotiviti i stati na stranu nezaštićenih – rekli su prilikom snimanja momci iz benda. U želji da čujemo njihov komentar na polemiku pozvali smo momke iz benda, ali nismo uspeli da stupimo u kontakt sa njima. A kako izgleda spot koji je izazvao toliku pažnju te da li vama glumac liči na popularnog pevača, pogledajte i sami procenite.