Foto: Reuters

Cela planeta priča o igraču Čelsija

KANTE ZADIVIO SVET: Vozi jeftin auto, ne pali se na manekenke, a jedan je od najboljih igrača sveta

Fudbaler Čelsija i francuski reprezentativac N'Golo Kante (25) igra u životnoj formi, a jedan je od najboljih igrača londonskog kluba.

Fudbal
> 00:00h

Francuz je visok 169 centimetara, ali zato briljira na fudbalskom terenu. On je pre Čelsija igrao za Bulonj, Kaen, Lester, a u redove plavaca stigao je na kraju prošle sezone.

"Kada sam počinjao karijeru, igrao sam ofanzivnije. Dve ili tri godine sam igrao na krilu, a po dolasku u Bulonj postao sam vezni fudbaler", rekao je Kante. Bivši menadžer Lestera Klaudio Ranijeri bio je protiv dolaska Francuza u redove "lisica". "On nije dovoljno velik. Šta će mi u timu?", rekao je Ranijeri Lesterovom skautu Stivu Volšu. "Uzmi ga, veruj mi, znam šta pričam", odgovorio je Volš. Kante je sa Lesterom osvojio titulu u Premijer ligi, a blistao je na EP u Francuskoj. Prešao je u Čelsi za 35 miliona evra.
Francuski fudbaler je standardni prvotimac Čelsija, a pre nekoliko dana na meču protiv Mančester junajteda bio je najbolji igrač u svom timu.
Engleski mediji da se Kante razliku od ostalih fudbalera, pošto ne troši novac na skupe automobile i manekenke. On i dalje vozi svoji Mini kuper, koji je za brojne slavne fudbalere jeftin automobil.
On ima profil na društvenim mrežama, ali se ne hvali fotografijama sa lepim ženama i retko ide u provod. Na većini fotografija su njegovi saigrači na terenu, a izbegava selfije. U utorak je bio na revanš meču osmine finala Lige šampiona gde je pratio bivši klub Lester protiv Sevilje. Došao je kao navijač i otišao sreća nazad u London svojim Mini kuperom.