Foto: Pintskrin

Zna da se predstavi

SARAJEVSKI PROFESOR FILANDRA: Vučić je regionalna politička zvezda, EU polaže najviše nade u njega

SARAJEVO - Očito je da Evropska unija polaže najviše nade u premijera Srbije Aleksandra Vučića, što se vidi i iz njegovih čestih kontakata sa evropskim i svetskim zvaničnicima, izjavio je profesor na sarajevskom FPN Šaćir Filandra.

Politika
> 00:00h

Filandra je istakao da premijer Vučić nesumnjivo "regionalna politička zvezda", čovek za izraženim retoričkim sposobnostima, sa razvijenim PR-om, koja se, kako je rekao, zna predstaviti, zna druge ubediti i zna se plasirati.

Foto: Youtube printscreen

Vučić, prema njegovim rečima, ima reference, određene kapacitete i što je, kako je primetio, najvažnije legitimitet dobijen na izborima u Srbiji.Stoga Srbija na čelu sa Vučićem ima sve pretpostavke da bude regionalni lider i zato je, kaže, na njemu velika odgovornost za sređivanje odnosa u regionu.

Prema Filandri, Vučić treba da izvrši jednu vrstu transformacije i liberalizacije srpske politike.Reč je o procesu koji će, kako kaže, dugo trajati koji ima svoje prednosti, ali ima i brojne osporavatelje."BiH nema takvu političku figuru. Mi ne govorimo jednim glasom mi još govorimo sa tri glasa koji su često u kolizijama", naveo je Filandra.

(Tanjug/N1)