Foto: Facebook Printscreen

ISPOVEST OCA NESTALOG MLADIĆA IZ ĆIĆEVCA Počeo je stalno da se KRSTI, SPOMINJE SVECE nije jeo ni pio

Goran Đukić (27), nestali mladić iz Ćićevca, koji je zadnji put viđen 7. marta, već dan kasnije je prešao granicu sa Italijom, potvrđeno je u porodici studenta.

Crna Hronika
> 00:36h

Njegov otac Dragiša, napominje da mu je u policiji potvrđeno da je Goran pasoš izvadio 14.februara, a da je Srbiju napustio 8.marta, letom u 6.20 sa surčinskog aerodroma.

Dragiša Đukić, otac mladića, koji se donedavno lečio od ozbiljnih psihijatrijskih problema, kaže da je pogranična policija utvrdila da je njegov sin otputovao za Rim.

- Preko fejsbuka smo stupili u kontakt sa Goranovom tetkom Biljanom Šćekić, koja ga je i očuvala i prosledili smo jednu od najnovijih fotografija kako bi se pomoglo italijanskoj policiji. Tetka ga dugo nije videla, a ona ga je, inače očuvala i divna je žena. Goran je nekoliko puta spominjao da bi hteo da ode u Italiju - priča za Dragiša Đukić.

Da nešto nije u redu sa sinom, stariji Đukić, inače samohrani roditelj, primetio je prošlog septembra.

- Počeo je da spominje svece, da se stalno krsti, pitao sam ga o čemu se radi, samo mi je odgovarao da moli Boga da završi master i da se zaposli. Ipak, dosta je zadnja dva meseca oslabio, skoro da nije jeo i pio. Samo je učio za fakultet. Odveo sam ga u bolnicu i počeo je sa lečenjem 19.januara. Lekari su predočili da ako sada ne zaustavimo sve što se dešava, može preći u tvrdu šizofreniju - prioča potreseni otac.

Lekari su savetvali da Goran provede na Odeljenju psihijatrije dva do tri meseca. Na žalost, otac je, popustio pred željom sina da se vrati polaganju ispita.

- On je strašno inteligentant, završio je srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultet u Nišu, a sada je na master studijama u Kragujevcu, prvi je bio na listi za budžet - govori Dragiša, koji je uspevao da iškoluje sina sa skromnom penzijom.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija raspolaže informacijama da je mladić napustio Srbiju i da je u toku korespodencija sa kolegama iz Italije. Goran Đukić je sa većom sumom novca napustio porodični dom uz objašnjenje da ide u Kragujevac što se nije dogodilo.

U kruševačkoj policiji navode da su po prijavi nestanka mladića pripadnici MUP preduzeli sve predviđene mere. I dalje je na snazi molba porodice da ukoliko imaju bilo kakve informacije o Goranu to i jave na brojeve telefona oca, Dragiše 061 226 32 37 ili druga Dragana 063 156 91 71.