Foto: Profimedia I Arhiva

Nerazjašnjeni pokušaj samoubistva

O OVOME SE ĆUTALO 14 GODINA: Zašto je tužilac hteo da se UBIJE noć pred atentat na Đinđića

Početak marta u Srbiji 2003. godine nije mirisao na dobro. Privodile su se kraju završne pripreme za okršaj države sa mafijom. Bilo je samo pitanje ko će biti brži.

Društvo
> 19:26h

Većina učesnika ovih događaja bila je toga svesna, piše list Ekspres. Verovatno i sam Zoran Đinđić. Akcija "Svedok" bila je pri kraju, Ljubiša Buha Čume je već u Slovačkoj dao iskaz specijalnom tužiocu Jovanu Prijiću u kojem je vođa surčinskog klana teško optužio svoje dojučerašnje saradnike. Oni su već kod hale "Limes" pokušali da ubiju premijera. U takvoj uzavreloj atmosferi država je pripremila kontraudar.

Foto: Nebojša Mandić

Finale akcije "Svedok" bilo je planirano za četvrtak, 13. mart 2003. godine, kada je trebalo da budu uhapšeni Dušan Spasojević, Mile Luković Kum i ostali pripadnici zemunskog klana. Milorad Ulemek Legija nije bio na spisku lica koja je trebalo da budu uhapšena u okviru akcije, otkrili su međusobno nepovezani izvori.

Foto: AP

Još jedan događaj se zbio u kasnim popodnevnim časovima 11. marta. kada je u prostorijama tužilaštva jedan tužilac koji je bio duboko uključen u istragu oko pripadnika surčinsko-zemunske grupe i akciju njihovog hapšenja pokušao da se ubije skokom s prozora svoje kancelarije. Tragediju je sprečio njegov kolega S.S. koji ga je bukvalno u poslednjem momentu skinuo sa simsa.

EKSKLUZIVNO! NEOBJAVLJENI DETALJI Zvezdan Jovanović: Đinđića sam UBIO prvim metkom!

Šta li je moglo naterati tužioca da se odluči na takav korak, do danas nije jasno, mada i sam ovaj pokušaj samoubistva nije bio do danas poznat javnosti.

ŠOKANTNO! ĐINĐIĆA UBILI IZ DVORIŠTA VLADE: Zvanična verzija pada u vodu?

BIVŠI ŠEF UKP OTKRIO: Papire o Sablji i Šariću čuvam na 7 TAJNIH lokacija! Ako mi se nešto desi...

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Ove izjave su Đinđića odvele u istoriju!

(Ekspres)