Foto: Reuters

Srbin briljira u NBA ligi

(VIDEO) SAIGRAČI HVALE NIKOLU, A ON HARA I RUŠI REKORDE Jokićeva košarka daje drugu dimenziju u igri

Trener košarkaša Denvera Majk Meloun izjavio je igru srpskog centra Nikole Jokića posle pobede nad Los Anđeles Klipersima (129:114) u NBA ligi.

Košarka
> 00:00h

Jokić je ostvario peti tripl-dabl u sezoni sa 17 poena, 14 skokova i 11 asistencija. Meloun je pohvalio i Mejsona Plamlija. "Kada su na terenu Mejson i Nikola znamo da će naše brojke u ofanzivnim i defanzivnim skokovima biti fantastične. Spajanje njih dvojice je nešto o čemu ću razmišljati ubuduće", rekao je Meloun.

Košarkaš Denvera Vili Barton izjavio je da će tandem Jokić-Plamli biti novo jako oružje Nagetsa. "Oni donose različitu dinamiku jer su obojica odlični asistenti, a igraju na niskom postu. Pored toga, kada uzmu skok mogu da krenu u vođenje lopte i to nam daje drugu dimenziju u igri", poručio je Barton.
Plamli je naglasio da se sjajno oseća na terenu pored Danila Galinarija i Jokića jer, kako je opisao, košarku čine lakom. Jokić je izjednačio centarski rekord po broju tripl-dablova u jednoj sezoni koji je postavio legendardni Dejvid Robinson u sezoni 1993/1994.
On ima priliku da postane najuspešniji igrač iz bivše Jugoslavije po broju ostvarenih tripl-dablova u NBA ligi. Ispred njega je samo Vlade Divac, koji je u karijeri ostvario 8 tripl-dablova. Više tripl-dablova od Jokića ove sezone imaju samo Rasel Vestbruk (34), Džejms Harden (17) i Lebron Džejms (10).