Foto: Printscreen

Predstavljanje predsedničkih kandidata

SAŠA JANKOVIĆ: Vladajuća stranka je pomislila da je država

BEOGRAD - Predsednički kandidat Saša Janković predstavlja večeras od 20 do 21 čas svoj program na na Javnom servisu RTS.

Politika
> 13:32h

Janković je rekao da ga je na kandidaturu navelo to što mu je deo građana počeo da sugeriše da se kandiduje za predsednika Srbije, ističući da su istovremeno s tim počeli i pritisci na njega.

"Vladajuća stranka je pomislila da je država i da ja joj nešto dugujem jer su me izabrali. A moj posao je bio da kontrolišem državu", rekao je on.

"Danas sam gledao gomile autobuse, državne automobile s rotacijama da pored živih Novosađana pokazuju državnu moćn na mitingu Aleksandra Vučića", rekao je Janković.

On je istakao da je u ovom momentu veoma bitno ko je na čelu državnih institucija.

"Tomislav Nikolić se nije mešao u svoj posao dok nisu došli po njega. Ćutao je na zakone koji su građane Srbije ostavljali bez imovinskih prava. Onda mu je Vućić rekao da više neće bit ipredsednik i Nikolić se tek tad pobunio", izjavio je on.

Janković je izjavio da će kada postane predsednik Srbije vratiti vojsci ponos i ugled. On je rekao da će kao komandant oružanih snaga obezbediti da vojska prestane da bude "pretorijanska garda jedne porodice".

Janković je rekao i da neće dozvoliti da se nastavi ponižavanje vojske i da ministar odbrane bude neko ko za to nema kvalifikacije i da će oružane snage ponovo postati jedna od najuvažavanijih institucija.

On je aludirajući na strane savetnike aktuelnog premijera Aleksandra Vučića istakao da sve što je potrebno imamo u Srbiji - i naučnike i pravnike i ekonomiste...

"Potrebno je samo da najbolji dodju na najvažnija mesta, da prestane stranačko zapošljavanje", rekao je Janković i dodao da pre emisije niko od ekipe u studiju RTS-a nije mogao da se seti ko je bio "neki Krstić koji je kao došao iz Amerike da bude ministar i da nam sredi situaciju".On je istakao i da će kao predsednik Srbije saradjivati sa vladom, napomenuvši da je to i ustavna obaveza.Janković je naveo da je "tu stvar pogrešno postavio Vučić koji je pomislio da je sve i sva u državi i koji je rekao da neće predsednika koji zvoca".

Janković je istakao da u ovom trenutku gledamo samo jedan tužan bioskop Aleksandra Vučića.

"Kad postanem predsednik, neću praviti političku stranku", obećao je on.

(E. P. K.)