Foto: Printscreen

Otkrivamo

ONA JE MOGLA DA BUDE EMILIJA! GLUMICA ČUVALA TAJNU 30 GODINA Odbila sam glavnu ulogu u Boljem životu

Ne znam kako to da objasnim. Radila sam tada mnogo u pozorištu. Uopšte nisam bila svesna koju će gledanost imati serija. Tako je trebalo da bude, kaže glumica

Pop kultura
> 08:24h

Dara Džokić je pre više od 30 godina odbila ponudu reditelja Aleksandra Đorđevića i scenariste Siniša Pavića da igra u seriji „Bolji život“. Glumica zbog obaveza u pozorištu nije mogla da se prihvati posla, a angažman na projektu TV Beograd kasnije je proslavio njene koleginice Svetlanu Bojković, Lidiju Vukićević i druge. Dara je tada imala tek tridesetak godina i mogla je da igra i Emiliju i Violetu Popadić. - Odbila sam „Bolji život“, što se ne zna. Trebalo je da igram jednu od glavnih uloga. Ne znam kako to da objasnim. Radila sam tada mnogo u pozorištu. Uopšte nisam bila svesna koju će gledanost imati ta serija. Ne kajem se ni zbog jedan svog postupka. Tako je trebalo da bude - rekla je Dara Džokić gostujući u jednoj TV emisiji.

Foto Damir Dervišagić

Jedna od najlepših srpskih glumica na televiziju je ušla u „Povratku otpisanih“, gde je poginula na kraju sedme epizode. Odigrala je veliki opus uloga Crnogorki na televiziji, iako je rođena u Beogradu i nema vezu s Crnom Gorom.

Dirljiv susret nakon 30 godina: Ekipa popularne serije ekskluzivno u magazinu Story i dalje želi bolji život

Siniša Pavić je nedavno objasnio da je uloge Nine Andrejević, Koke i Terminatora u seriji „Bolji život“ pisao za Snežanu Savić, Jelicu Sretenović i Voju Brajovića. - Neke druge su uzeli za Popadiće. Ne bih govorio o imenima jer ljudi rade i danas. Našli su druga rešenja koja su bolja. Emilija Popadić nije moj izbor, već izbor reditelja Aleksandra Đorđevića, što je bio pun pogodak. Žao mi je što se ja baš nje nisam setio. Kasnije sam je uzimao za moje druge serije - objasnio je Pavić.

Nije kome je namenjeno JANKETIĆ VRATIO TIRKETA Sličan razlog kao Dara Džokoć za odbijanje uloge naveo je i Marko Janketić. On je bio prvi izbor reditelja Dragana Bjelogrlića za ulogu fudbalera Aleksandra Tirnanića Tirketa u filmu „Montevideo, bog te video“. Umesto njega, uskočio je Miloš Biković, koga je uloga proslavila i donela mu popularnost.