Foto: Nikola Filipović ARCS

Sportsko srce

LUDO I BRZO: Srpski alfisti testirali famoznu "đuliju"!

Ko može najbolje da oceni novi Alfa Romeo model, ako ne oni koji su istinski zaljubljenici u ovaj brend? Članovi Alfa Romeo kluba Srbije dobili su ekskluzivno pravo da testiraju "đuliju", najnoviju sportsku limuzinu legendarnog italijanskog proizvođača.

Auto
> 00:00h
Nestrpljivu ekipu srpskih alfista čekale su dve "đulije" 2.2 Multijet II od 180 ks, sa 8-stepenim automatskim menjacem ZF8. Ona do "stotke" ubrzava sa veoma pristojnih sedam sekundi. Ali to su samo brojke koje je malo ko isprobao u praksi. Niko nije znao šta tačno može da očekuje jer je ovo bila prva prilika da se provoza najnoviji Alfin sedan, koji je već postao planetarni hit i dobio nekoliko prestižnih nagrada.

Veoma brzo je postalo jasno da je kompanija Alfa Romeo uspela da napravi ono što je i htela - pravog takmaca "mercedesu" C klasi i BMW seriji 3. Dakle, svako od prisutnih je seo u u "đuliju", startovao motor i pritisnuo papučicu gasa. Onda je ona počela da grize asfalt.

Foto: Nikola Filipović/ARCS

- Oduševljen sam, do sada sam samo sedeo u "đuliji", a posle vožnje mogu da kažem da je potpuno ispunila moja očekivanja. Motor, ležanje, menjač...perfektno. Iznenadio sam se kako lako ubrzava i tek pogledom na brzinometar postajete svesni da je zaista moćna. Konačno i Alfin model sa zadnjim pogonom - kaže dugogodišnji član ARCS Boško Nikolić.

Foto: Nikola Filipović/ARCS

Slično mišljenje ima još alfista Tomo Božičković:

- Apsolutno je sve na svom mestu, i ono što je najbitnije od svega, neverovatno je jednostavno za korišćenje. Sve ima smisla. Interijer je prelepo osmišljen, korišceni su kvalitetni materijali, sve deluje dugotrajno, mesta ima sasvim dovoljno i napred i na zadnjoj klupi. Pogotovo mi se dopada osećaj ušuškanosti, osećate se veoma sigurno iza volana. Lično, moj omiljeni mod za vožnju je dinamik, koji ovu neverovatno udobnu limuzinu pretvara u nešto neverovatno... Ja sam i dalje u šoku da samo jedno dugme može da promeni auto u ono za čime svi težimo... Za pravim rasnim Alfa Romeo automobilom. Ogibljenje postaje kruće, počinjete da osećate neravnine, volan je daleko direktniji i teži, odziv na gas je instantan i auto se vrti do 5000 obrtaja sa zadovoljstvom. "Đulija" je ostavila toliko veliki utisak na mene da jednostavno se nadam da ću ga kad-tad imati.

Foto: Tomo Božičković/ARCS