Foto: Saša Pavlić

Predstavnici Cedevite pratili trening crno-belih

OŠTRA REAKCIJA TODORIĆA POSLE ŠPIJUNAŽE ZAGREPČANA: Partizan nikome nije gledao trening

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić demantovao je da crno-beli špijuniraju protivničke timove na treninzima u Beogradu.

Košarka
> 00:00h

Todorić je reagovao posle izjave trenera Cedevite Veljka Mršića koji je priznao da su predstavnici hrvatskog kluba pratili trening crno-beli dan uoči meča. Cedevita je u subotu pobedila Partizan 83:76 u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige.

Kurir TV: Kakve su šanse Partizana protiv Cedevite?

"Isto kao što oni rade u Beogradu, tako mi radimo tu. Šta god to značilo. Mi kada dođemo u „Pionir“ kamere su tamo po dvorani sve vreme. Nisam ja gledao trening. Dino je bio u prolazu i samo je provirio da vidi ko trenira. Pet minuta. Ništa drugo nije bilo. Jer bilo je najava da neće igrati Luković i Gordon. A videli smo da li su igrali ili ne. Luković je počeo u petorci, a Gordon celu utakmicu bio povređen", rekao je Mršić posle meča. Todorić tvrdi da je začuđen izjavama Mršića. "Nije mi jasno da se jedan takav klub, koji ima milionski budžet bavi takvim stvarima. Najviše me iznenadila njegova reakcija posle svega. Sam je priznao da je to tako bilo, umesto da proba nekako da se izvuče iz cele priče. Ali, Mršić je to priznao, pa još dodao da i mi tako radimo. Da li se neki drugi klub bavi time, to ne znamo. Mi nismo nikada i ne bi nam palo na pamet da se bavimo takvim stvarima. Znate, sada postoji služba skautinga, napredovala je to te mere da sada svi imaju sve podatke o timovima i igračima. Špijunske radnje nisu potrebne. Mnogo godina sam u košarci, prvi put sam ovako nešto doživeo", rekao je Todorić. On je odgovorio da li u Pioniru kamere rade sve vreme. "Ja to ne znam. Verovatno ih ima zbog obezbeđenja. Ali, niti znam gde su ni šta su, niti me to interesuje. Odgovorno mogu da potvrdim da nikada nikome nismo gledali trening. Da li je to njihov strah od nas? Ne znam. Malo mi je sve to čudno, ali najviše me iznenadilo objašnjenje Mršića, koje je nebulozno", naveo je sportski direktor Partizana. (Sportski žurnal)