Foto: Uprava Carina/Arhivska Fotografija

Stanje na putevima

SREĆAN PUT: Suvi kolovozi, dobra vidljivost, kamioni na GRANICAMA i do 3 sata

Na putevima u Srbiji je dobra vidljivost i prohodnost, kolovozi su suvi, a intenzitet saobraćaja van većih gradova je umeren, saopštio je jutros AMSS.

Društvo
> 00:00h

I pored povoljnih vremenskih prilika treba biti oprezan u vožnji zbog mogućih odrona kojih ima najviše na Đerdapskoj magistrali, pored Drine i Ibra, kao i u Ovčarskoj-kablasrkoj klisuri.

Pored odrona u ranijim jutarnjim i kasnijim popodnevnim satima treba biti oprezan zbog neprijatnog ugla sunca i kose svetlosti, jer zna da otežava vožnju.

Lepo vreme koriste i putari koji intezivno rade na popravci oštećenja, popunjavaju rupe, saniraju klizišta, obezbeđuju nestabilne kosine i čiste kanale kako bi vožnja bila bezbedna i sigurna.

Od danas do 31. marta, u vremenskom periodu od 8 do 18 časova, na deonici od Vranića ka Meljaku (Ibarska magistrala), izvodiće se radovi na ojačanju postojećeg kolovoza.

U toku radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, a ukoliko dođe do većeg priliva vozila, ekipa će se pomeriti i propustiti saobraćaj da se ne uspostavi njegovo normalno odvijanje.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom sa signalnim prikolicama i uz asistenciju patrola saobraćajne policije.

Teretna vozila na izlazu iz Srbije, na graničnom prelazu "Batrovci" čekaju tri sata, a na prelazu "Šid" dva sata,