Foto: Kurir/Milica Jeremić

Od kuće do škole i nazad

Opština Vračar obezbedila prevoz za učenike OŠ Dušan Dugalić

BEOGRAD - Učenici Specijalne škole "Dušan Dugalić" na Vračaru od danas imaju obezbeđen prevoz od kuće do škole i od škole do kuće, koji je obezbedila opština Vračar.

Beograd
> 00:00h

Predsednik opštine Milan Nedeljković istakao je tokom posete školi, da je veoma zadovoljan što je Vračar konačno obezbedio ono što je predviđeno Statutom grada još 2010. godine - da svaka opština plaća prevoz učenika sa posebnim potrebama od škole do kuće.

"Mi smo uspeli, sedam godina je prošlo, a stara vlast na opštini Vračar to nije ispunjavala", rekao je Nedeljković.Kako je objasnio, nadležnima na Vračaru na to je pažnju skrenuo Marko Mandić, sada odbornik u Skupštini opštine, koji je radio u osmoletki "Dušan Dugalić", nakon čega je rukovodstvo preduzelo sve mere da organizuje prevoz učenika.

"Kao predsednik opštine ja sam veoma srećan i ponosan zato što je to ostvareno", rekao je Nedeljković.On je naznačio da, zahvaljujući organizovanom prevozu, roditelji i profesori neće više morati da brinu za bezbednost dece.

Napomenuvši da se nedavno vratio iz SAD-a, Nedeljković je rekao da su naš ambasador i ataše za kulturu izrazili želju da jedan američki pijanista održi humanitarni koncert u Beogradu.

Koncert će biti održan početkom jula u Beogradskom dramskom pozorištu, a prikupljena sredstva biće usmerena na osmoletku "Dušan Dugalić", precizirao je Nedeljković.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 22.03.2017