Foto: PR

RAJSKA DESTINACIJA AGENCIJE BELVI TRAVEL

Belvi Travel - Leto u Lutrakiju ili na izvoru vode života

S Belvijem na odmor. Pravac Lutraki, grčko letovalište nadomak Korintskog kanala koje pomalo podseća na lepotu dalmatinskih gradića duž obale Jadrana. I Lutraki je na moru, uz more, na plaži koju prekriva šljunak a zapljuskuje plavetnilo nestvarno čiste morske vode. I baš ovo poslednje je karta na koju domaćini, u saradnji s agencijom Belvi, igraju kad su u pitanju zahtevni turisti kazujući da “plava zastavica” još od 1993. stoji na gradskoj plaži kao svojevrsni “pečat njenog kvaliteta”.

Društvo
> 00:00h

Grad je bio i kolevka drevne grčke civilizacije jer je njegov centralni položaj, u kombinaciji sa poznatim lekovitim i prirodnim mineralnim vodama, bio poznat kao najcenjenije banjsko lečilište još u antičkoj Grčkoj.

Voda koja izvire iz prirodnih, toplih izvora u Lutrakiju je okarakterisan kao “voda života “. Novoizgrađeni “LutrakiTermal” je impresivna ustanova gde posetioci uživaju u spa tretmanima. Lekovita svojstva se povećavaju u ostalim wellness delovim (sauna, parno kupatilo, hidromasaže). I sve to u luksuznom okruženju.

I ostatak razglednice Lutrakija je prava mala letnja agrakcija. Uz morsku obalu je prelepo šatalište duž kojeg je načičkamo na desetine kafea, kafića i rastorana s ponudom koja daruje osećaj da ste prispeli na destinaciju koja prevazilazi mnoga očekivanja. Pedesetak metara dalje je glavna gradska ulica koja se završava simpatičnim i neopterećujućim gradskim trgom. U ovom delu su zapravo i prodavnice i suvenirnice, cvećare, restorani i kafei, dobro opremljene prodavnice mešovite robe, marketi u kojima se sve kupuje, ali i hoteli jer se do obale i mora, udaljenog najviše 100 metara, lako stiže izukrštanim uličicama koje povezuju šetalište i glavnu gradsku saobraćajnicu. I u tim poprečnim “sokacima” su opet hoteli i hoteli, ali i zgrade s dvosobnim i trosobnim apatmanima uglavnim u vlasništvu Atinjana koji u dane vikenda preplavljuju Lutraki.

Lutraki, kao turistički grad, nudi širok spektar smeštaja. Od onog vrhunskog do onog jeftinijeg. Iz ponude agencije Belvi izdvajamo i preporučujemo hotel Poseidon Resort 5*. Najlepši je, najaatraktivniji i najsadržajniji hotel u Lutrakiju sa sopstvenom plažom i neobičnom pozicijom. Udaljen je samo 3,5 kilometra od centra grada. Ovaj sjajno osmišljeni hotelski kompleks čine glavna zgrada i bungalovi, uređena plaža, više bazena, nekoliko različitih restorana i kafeterija, božanstven amfiteatar...Tu su i sportska i dečja igrališta, kao i mesta za zabavu gostiju. Usluga je polupansionska; samoposluživanje (doručak i večera) sa sadržajnom internacinalnom kuhinjom i grčkim specijalitetima. Dvoje dece do 13 godina imaju besplatnan boravak.

Za goste koji žele da borave u gradu Belvi preporučuje „buget“ hotel Excelsior 3* u centru Lutrakija na samom gradskom trgu, lociranom neposredno uz more i uz gradsku plažu a u glavnoj pešačkoj i trgovačkoj zoni. Ali, ovo su samo dva od pet hotela iz ovoletošnje ponude agencije Belvi. Svi su pažljivo birani i idealni su kako za porodični odmor, letovanje sa decom, tako i za romantične duše koje od nekoliko dana na sunačanom moru priželjkuju nešto malo više. Postoje i više načina kako da ovog leta stignete do Lutrakija. Svojim putnicima Belvi nudi avio i bus čarter, odnosno mogućnost sopstvenog prevoza. Lokacija letovališta je idealna za obilazak Atine koja je udaljena svega 80 km, kao i brojnih izuzetno vrednih arheoloških nalazišta i važnih kulturnoistorijskih spomenika na Peloponezu (Epidaurus, Mikena, Delfi, drevna Olimpija…)..Tu su i antički hramovi i vizantijske crkve nedaleko od grada, zatim svetilište Heraion na prelepom jezeru Vouljagmeni i manastiri na Geraniji, odnosno mala čarolija Nafplija, gradića na obali mora koji je nekada bio prestonica Grčke. Lutraki je i polazno mesto za organizovani obilazak Alkinoidskih ostrva i drugih manjih mesta sa predivnim plažama, kao što su Skaloma, Milokopi, Strava, Sterna... Moguća su i krstarenja, fascinantnim Korintskim kanalom, čudom graditeljstva, ili duž slikovitih grčkih ostrva u Saronskom zalivu: Egine, Porosa i Hidre. Između vredne prošlosti i budućnosti koja zasigurno obećava, sadašnjost Lutrakija daruje „rajsku“ destinaciju, idealnu i za najizbirljivije! Dobro došli!