Foto: Nebojša Mandić

Neobično

AKCIJA U OŠ DRINKA PAVLOVIĆ: Đaci šire ljubav u srcu Beograda

Mama, volim te. Ti si mi najbolja drugarica. Ljubav je najlepša stvar. Ljubav je beskrajna. Dobro se dobrim vraća. Osmeh je najveće blago.

Beograd
> 00:00h

Ovo su samo neke od poruka koje su mališani ispisivali u okviru nedelje lepih reči koja se organizuje u OŠ „Drinka Pavlović“. Panoi su izloženi na školskoj kapiji, a mališani i njihove simpatične poruke privukle su veliku pažnju prolaznika. Građani su se zaustavljali, fotografisali izjave ljubavi, dok su im učenici nudili markere kako bi i oni napisali koju lepu poruku, a ko je pristao, zauzvrat je dobio na poklon „medeno srce“.

- Reč je o nedelji lepih reči i ovo je jedna od manifestacija koja se zove se „Lepa reč srce otvara“. Prolaznici će se upisati i dati svoj doprinos, postavili smo pano i deca su ispisivala poruke. Privukli smo pažnju prolaznika, pa čak i stranaca - rekao je direktor škole Jole Bulatović. Jedan od pokretača ove zanimljive akcije je učitelj razredne nastave Ivan Paunović, koji je istakao da je ideja da se lepe reči koriste uvek. - Cilj je da pokušamo da ovakvom manifestacijom dopremo do svesti ljudi i pokažemo koliko je to bitno za sve nas. Ideja je da animiramo i sredinu koja nas okružuje, a svaki prolaznik koji napiše lepu poruku dobije od učenika „medeno srce“. Želimo da se lepe reči koriste uvek, bez obzira na raspoloženje - naveo je Paunović. M. B.