Foto: Z.š.

Samostalni odbornik

SEAD ŠAĆIROVIĆ NAPUSTIO RASIMA: Jesam grešnik ali nisam izdajnik

NOVI PAZAR - Sead Šaćirović, bivši glavni imam Islamske zajednice u Novom Pazaru i do pre nekoliko godina bliski saradnik muftije Muamera Zukorlića obavestio je juče javnost da napušta SDP Rasima Ljajića i da će ubuduće u Skupštini Novog Pazara delovati kao samostalni odbornik.

Politika
> 00:00h

"Razlog za ovu odluku leži u mojoj konačnoj spoznaji da sam ranijim napuštanjem Bošnjačke demokratske zajednice napravio životnu grešku i time se ogrešio prema Bogu, Islamskoj zajednici, muftiji Muameru Zukorliću i prema saradnicima i prijateljima", stoji u pismu Šaćirovića.

Šaćirović je do pre nekoliko godina bio blizak saradnik Muamera Zukorlića, a zatim je prešao u SDP Rasima Ljajića i postao odbornik ove stranke u Skupštini Novog Pazara.

"Ovom odlukom želim iskazati spremnost da učinim sve što je potrebno kako bi moja teuvba (pokajanje) bila primljena kod Stvoritelja i kako bi zatražio i dobio halaluk (oproštaj) od svih koj sam svojim ranijim nepromišljenim činom povredio. Ovim potvrđujem da jesam grešnik, ali nisam izdajnik iako je moj čin tako izgledao", stoji u pismu Šaćirovića.

Na kraju pisma Šaćirović priznaje da je razlog njegove greške ljudska slabost i zabluda u koju je upao a koju ne bi poželeo nikome.

"Ovim činom pokajanja ne očekujem nikakvu ovosvetsku dobit, jer sam se uverio da su čast i dostojanstvo koje sam imao pre greške Božiji dar koji ne može da vam donese nikakva vlast niti politika" , piše Šaćirović u svom pokajničkom pismu.

(Z.Š.)