Foto: Youtube Printscreen.

Nepoznat uzrok

DIVLJI ZAPAD NA PALAMA: Pijani policajac van dužnosti ponovo pucao u kafiću

Milivoje Lizdek zvani Mića policajac je koji je noćas, dva sata posle ponoći, pucao u ugostiteljskom objektu "Mistik" na Palama i tom prilikom ranio jednog od gostiju kafića, Nikolu Andrića, nezvanično saznaje Faktor.

Bosna i Hercegovina
> 00:00h

Andrić je tom prilikom zadobio prostrelnu ranu ruke ali mnogo bolje nije prošao ni policajac, službenik Policijske stanice Pale, koji je zbog povreda koje je zadobio smešten u Klinički centar u Kasindolu.

Pucnjavi do koje je došlo oko dva sata posle ponoći, kako nezvanično saznajemo, prethodila je verbalna prepirka i tuča, a tek onda je usledila i pucnjava. Policajac Lizdek se, navodno, potukao sa ranjenim Andrićem i Draženom A, te Nenadom Đ.

U tuči je policajac Mićo zadobio ozbiljne povrede glave i oka, a zasad se pretpostavlja da je upravo u tom trenutku povukao okidač. Lizdek je zbog zadobijenih povreda transportovan u Klinički centar u Kasindolu gdje mu je ukazana pomoć. U ovaj Klinički centar prebačen je i ranjeni Andrić.

Navodeći njihove inicijale, Danka Tešić, portparolka CJB Istočno Sarajevo potvrdila nam je da su dvojica muškaraca prebačena u bolnicu u Kasindolu. Dodala je da su zbog pucnjave uhapšeni povređeni, ali i još dve osobe i to zbog opasnosti da su u ugostiteljskom objektu, koji se nalazi na području opštine Pale, počinili krivično delo izazivanje opšte opasnosti i krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Dvojica uhapšenih mladića zadržani su u policijskoj stanici na Palama.

"D. A. i N. Đ nalaze se u službenim prostorijama policijske stanice radi kriminalističke obrade. Policijski službenici nastavljaju rad na prikupljanju svih činjenica i materijalnih dokaza, nakon čega će protiv osumnjičenih nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom delu", kazala je Tešić.

Šta je motiv sukoba policajca i trojice mladića predmet je detaljne policijske istrage. Ono što je zanimljivo jeste da se incident dogodio u kafiću koji se nalazi prekoputa policijske stanice, te da Lizdek u tom trenutku nije bio na dužnosti iako je bio u policijskoj uniformi. Da li je svemu kumovao alkohol bit će poznato naknadno. Policajac Lizdek i ranije je bio glavni akter gotovo identičnog incidenta. Dogodilo se to u oktobru 2013. godine kada je Lizdek ranio Mlađena Jankovića u ugostiteljskom objektu "Milano" u ulici Srpskih ratnika u Palama. I tada je pucao iz pištolja dok nije bio na dužnosti.

"Prema policijskim saznanjima, Lizdek je poslije svađe i hrvanja sa I. M. pucao iz pištolja i jedan od hitaca pogodio je Jankovića u nogu. Ranjeni muškarac bio je jedan od gostiju u pomenutom ugostiteljskom objektu", saopšteno je tada iz CJB Istočno Sarajevo.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 27.03.2014

(Faktor.ba)