Recept

Domaće bajadere

Sastojci

Recept dana
> 03:04h

9 kašika vode 200 g šećera 150 g mlevenih oraha, badema ili lešnika 250 g mlevenog keksa 170 g maslaca 100 g čokolade za kuvanje Za glazuru 100 g čokolade za kuvanje malo ulja PRIPREMA 1. U lonac sipajte vodu, dodajte šećer i zagrejte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, sklonite s vatre i mešajte dok se sastojci dobro ne sjedine. Nakon toga dodajte orahe i keks, a onda mešajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu. Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela. 2. Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase. Na poslužavnik stavite mastan papir za pečenje, prebacite prvi deo mase (onaj sa čokoladom) i rukama oblikujte pravougaonik ili kvadrat, pa gornji deo i ivice poravnajte nožem. Na njega stavite drugu masu i učinite isto. 3. Ostatak čokolade istopite na pari, u nju dodajte malo ulja i tom masom prelijte bajaderu. Stavite je u frižider da se stegne, pa je sutradan isecite na kocke i poslužite.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čokoladna fantazija koja se topi u ustima: Kolač koji se BRZO sprema, a još BRŽE pojede