Foto: Dado Đilas

Završne pripreme pred kvalifikacije za EP

POČINJE OPERACIJA POLJSKA: Ivančić odabrao Orlove, povratak ministra Miodraga

Selektor reprezentacije računa na ono najbolje što srpski fudbal ima pred početak kvalifikacija za EP, posle teške povrede u tim se vraća prvi golman Aksentijević.

Fudbal
> 00:00h

Završne pripreme reprezentacije Srbije pred kvalifikacioni turnir Grupe E u Poljskoj za plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2018. godine počinju u četvrtak. Tog dana, u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, okupiće se deo reprezentativaca, a ostali će stići odmah po završetku klupskih obaveza.

Na spisku selektora Gorana Ivančića se nalaze golmani Miodrag Aksentijević (Tjumen, Rusija) i Nemanja Momčilović (Ekonomac Kragujevac), kao i sledeći igrači: kapiten Marko Perić (Kaos, Italija), Marko Pršić, Denis Ramić, Miloš Stojković (Ekonomac Kragujevac), Vladimir Milosavac, Jovan Lazarević (Euro motus Beograd), Andrija Stanković (FON Beograd), Mladen Kocić (Tjumen, Rusija), Slobodan Rajčević (Nacional, Hrvatska), Stefan Rakić, Miloš Simić (Informatika, Rumunija) i Dragan Tomić (Bank ov Bejrut, Liban).

Reprezentacija Srbije boraviće u Staroj Pazovi do 6. aprila, a tri dana ranije odigraće prijateljsku utakmicu u Kiškunhalašu protiv domaće Mađarske, od 18.00 časova.

Na kvalifikacionom turniru u Elblagu, na severu Poljske, prvi rival našeg nacionalnog tima biće domaćin, 8. aprila od 20 časova. Dan kasnije, već od 15, protivnik je Španija, a 11. aprila sastaće se sa Moldavijom, takođe od 15 časova.

Na EP u Sloveniji, koje će biti održano početkom 2018. godine, plasiraće se direktno pobednici sedam kvalifikacionih grupa, dok će drugoplasirani i najbolji trećeplasirani nacionalni tim igrati u baražu za preostala četiri mesta.