Foto: Dragana Udovičić

Dvojica predsedničkih kandidata na krv i nož

ČANAK: Izdajniče, moraš u zatvor! ŠEŠELJ: Svinjo debela, ti si za aps!

Lider LSV kaže da šef SRS treba da odgovara za veleizdaju zbog izjave da su nam potrebne ruske vojne baze

Politika
> 18:12h

Nenad Čanak, predsednički kandidat LSV, kaže da Vojislav Šešelj, šef SRS, treba da bude procesuiran zbog veleizdaje, na šta mu je lider radikala odgovorio da je debela svinja i da mu je u stvari mesto u zatvoru! Čanak je, naime, pozvao institucije da po službenoj dužnosti pokrenu krivični postupak protiv Šešelja zbog veleizdaje, jer je rekao da ruske vojne baze treba razmestiti po Srbiji, kao i da se naša vojska stopi s ruskom. Uvukao nas u rat On smatra da je Šešelj počinio krivično delo stavom da Vojska ne treba da postoji niti da ima svoje uniforme, već da bi trebalo da se utopi u rusku armiju. Time je još, tvrdi lider LSV, sve građane Srbije izložio opasnosti od novog rata i našu zemlju suprotstavio demokratskom delu sveta. Još je naveo da tu nije reč samo o retorici i da u prilog tome govori činjenica da su nas Šešeljeva i partija Ivice Dačića 1999. uvukle u rat s najrazvijenijim delom planete, te da Šešelj danas to želi da ponovi. - Ako ne bude procesuiran, to će samo značiti da iza ove mračne aveti neofašizma stoje moćni ljudi u Srbiji ili van nje koji sprečavaju pravnu državu da deluje - naveo je Čanak. Vojislav Šešelj pak tvrdi da Nenad Čanak nema pojma o krivičnom pravu, i da je on taj koji treba da bude iza rešetaka.

Prebio čoveka - Čanak je budaletina koja nema pojma o krivičnom pravu. Svinja jedna debela! Umesto da je u zatvoru što je prebio čoveka dok je ležao na asfaltu (Pavla Lešanovića, prim. aut.), on je na slobodi, i to zato jer se priklonio Vučiću kao i Čedomir Jovanović - kazao je Šešelj, a na opasku da i sam ima višak kilograma, lider radikala je pojasnio: - Imam, ali nisam svinja. I vo je debeo. A svinja je karakterna osobina.

Udario i na Ruse ŠEŠELJ PUTINOVA MARIONETA Nenad Čanak je još kazao i da huškanje Srbije na novi rat sa Zapadom nije delo samo Vojislava Šešelja, već da kroz njegova usta progovara i svoje prave namere nam otkriva autokratski režim u Kremlju. - Uzimajući za svoje marionete i glasnogovornike na Balkanu Šešelja i Dodika, aktuelna vlast u Rusiji šalje jasnu poruku da joj je cilj destabilizacija Balkana i ugrožavanje mira u Evropi. Destruktivni uticaj Rusije na Balkanu istorijska je konstanta već više od dva veka, a danas je to jasnije nego ikad - naveo je Čanak.

Katarina Blagović