Foto: Fonet

„Aj tinks... rezultat iz real“

BIĆE OPET KOMEDIJE: Blaž Slišković se vratio u Zrinjski

Normalno je što sam hit na internetu, pa i ja bih se smejao da čujem da neko tako loše govori engleski, iskren je Baka

Fudbal
> 23:58h

Bosanski fudbalski stručnjak Blaž Slišković pre nekoliko dana ponovo je imenovan na mesto trenera Fudbalskog kluba Zrinjski, gde je u prethodna dva mandata više ostao upamćen po čuvenom pričanju na engleskom jeziku nego po ostvarenim rezultatima. Tom prilikom on je izgovorio ono čuveno „Aj tinks“ i „rezultat iz real“, a ti snimci pregledani su milion puta na Jutjubu i gotovo da nema osobe koja se iole interesuje za fudbal a koja nije odgledala tu izjavu, koja je, kako je popularni Baka priznao, nastala kao splet nesrećnih okolnosti.

Štipaju me za zadnjicu - Mogao sam bolje da se izrazim tom prilikom, ali na snimku se ne vidi kako me prijatelji štipkaju za zadnjicu i dekoncentrišu me. Bio sam uzbuđen jer je Zrinjski ostvario dobar rezultat. To je bio trenutak istine i nemam problem ukoliko se neko nasmeje dok gleda taj snimak. Sad sam odličan To je normalno, pa i ja bih se smejao da čujem da neko tako loše govori engleski - rekao je u razgovoru za Kurir pre nekoliko godina Blaž Slišković i dodao: - U školi sam učio engleski, ali pošto sam fudbal igrao u Francuskoj i Italiji, ta dva jezika sam naučio sjajno, dok engleski nisam forsirao. Ipak, to je prioritetni jezik u trenerskom poslu i mogu da kažem da sam ga naučio vrlo dobro. Tom prilikom Baka je s novinarom Kurira pričao i na engleskom i potvrdio da je znanje ovog jezika usavršio, a za poslednjih nekoliko godina verujemo da je naučio da ga govori još bolje, kao i da će na evropskoj sceni imati mogućnost da to i dokaže.

Optimista ZRINJSKI ĆE BITI ŠAMPION BIH Ekipa Zrinjskog trenutno zauzima prvo mesto na tabeli najjače lige u BiH, a zadatak Blaža Sliškovića je da bod prednosti nad Željezničarom pokuša da sačuva ili još uveća i tako u svom trećem mandatu u klubu osvoji šampionsku titulu. - Naravno da verujem da možemo da osvojimo šampionat, jer da nije tako, sigurno ne bih ni dolazio u Zrinjski. Ova ekipa je prošle godine bila šampion i moj glavni zadatak je da ih vratim u željeni ritam nakon nekoliko loših rezultata - rekao je o imenovanju na mesto trenera Blaž Slišković.

Konstantin Radulović

Foto: HŠK Zrinjski Mostar