Foto: Profimedia

Otvoreno pismo muškarca

VELIKU LJUBAV SAM BACIO ZBOG STRAHA: Shvatio sam da si PRAVA tek kad si otišla!

Sećam se kad smo se upoznali. Nešto u tebi se isticalo, odmah sam vidio da ćeš biti važna za moj život. Imala si neverovatnu harizmu i energiju. Privukla si me i veselio sam se našim sastancima jednom sedmično.

Žena
> 17:36h

Postali smo prijatelji. Pozvao sam te u izlazak, ali ti nisi shvatila da je to izlazak. Večerali smo, smejali se i razgovarali.

Osećao sam se predivno, a to leto smo puno vremena proveli zajedno. Jeli smo sladoled do kasno u noć i razgovarali o našim snovima. Davali smo komplimente jedno drugome. Svaki dan, svaka avantura i svaki trenutak je bio san. Ono što je nezgodno je što snovi nestanu kad se probudiš.

Imala si dečka. Bili smo samo prijatelji. Skoro svaki petak uveče smo bili zajedno, pričali o svemu i svačemu. Kad si postala slobodna, nismo kliknuli. Bili smo nekoliko puta blizu, ali reči nisu izašle iz nas.

Nekoliko puta sam pitao zašto ne izlazimo na dejtove. Htela si predanost. Htela si pravu vezu. Ja sam se bojao. Nisam programiran da se nekome dajem 100%. Iako si me stalno činila srećnim, nisam ništa učinio. Nisam bio sposoban. Nisam si dopustio da se zaljubim. Bio sam previše puta povređen.

Moje srce mi nije dopustilo da pokušam. Možda nikada i neće.

Čekao sam i gledao. Nadao sam se da će moje srce ojačati i duša se ohrabriti, ali sam te gledao dok nalaziš drugoga. Nekoga ko ti je pružio bezuslovnu ljubav. Nekoga ko je sa tobom ostao kroz dobra i loša vremena. Nekoga koga nije briga za status i ego. Našla si drugog. Našla si boljeg.

Iako ponekad stvari ne završe kako želimo, ne mogu ukloniti osećaj da sam u vetar bacio nešto veliko. Ne mogu se oteti osećaju da sam bacio veliku ljubav zbog straha. Ne mogu se oteti osećaju da sam jako zeznuo. Slušam kako govoriš o dečku i krv mi uzavre. Zbog moje gluposti i straha. Zbog osobe koja je dovoljno srećna da bude sa tobom.

Želim biti srećan zbog tebe i tvoje veze, ali sam tužan zbog sebe. Tužan sam što nisam bio hrabar da odaberem ljubav. Tužan sam što ću zauvek biti sam zahvaljujući sebi. Tužan sam što sam te odabrao tek kad si otišla.

Ostaću za sada anoniman i osećajan.

zdravaisretna