Foto: Nebojša Mandić, Stefan Jokić

Spremanje

TOMA OBESIO TADIĆA: Evo šta se desilo poslednjeg dana mandata!

Nikolić u holu zgrade Predsedništva okačio fotke bivših predsednika, a već se pakuje i iznosi stvari, najviše knjige

Politika
> 00:00h

Tomislav Nikolić broji sitno do 31. maja, kad mu ističe mandat predsednika Srbije, i lagano se priprema za selidbu iz zdanja na Andrićevom vencu.

Nikolić je, izgleda u želji da ostavi trag, rešio da oda počast svojim prethodnicima pošto je u holu zgrade Predsedništva okačio njihove fotografije Sloba, Stambolić... - Nikolić je pred kraj mandata izgleda rešio da oplemeni zdanje na Andrićevom vencu i u holu zakačio uramljene portrete bivših predsednika - kaže sagovornik Kurira, uz podsećanje da je identična praksa već primenjena u Vladi, kao i u Skupštini Srbije. Tako su na zidu u holu Predsedništva obešeni portreti i Borisa Tadića, Milana Milutinovića, Slobodana Miloševića, Ivana Stambolića... Istovremeno, Nikolić pakuje lične stvari, najviše knjige, koje je dobio za proteklih pet godina upravljanja državom. - Predsednik Nikolić ne zapostavlja svoje obaveze, ali bliži se trenutak kad će morati da napusti Predsedništvo, i zato je lagano počeo da se pakuje. Sređuje, pakuje knjige koje je dobijao na poklon, a koje, kako je bar nekoliko puta rekao, planira da pokloni nekoj biblioteci - kaže izvor Kurira. Ostaviće fikuse Nikolić se, kako nam je rečeno, zasigurno neće ponašati kao njegov prethodnik Boris Tadić. On je, naime, kako je tvrdila Nikolićeva administracija, po odlasku s mesta predsednika Srbije sa sobom iz zgrade Predsedništva, to jest iz kabineta i službenih prostorija, odneo sve živo - osim pojedinih komada stilskog nameštaja, umetničkih slika i tepiha, nestali su čak i kompjuteri, telefoni, brojni papiri i dokumenti, pa čak i poneki fikus. Od Nikolića nismo uspeli da dobijemo odgovor na pitanje kako provodi poslednje dane na Andrićevom vencu, ali su iz Predsedništva poručili da je posvećen svojim obavezama. - Predsednik obavlja redovne dužnosti - kratko su naveli iz kabineta predsednika.

B. Bojić

Prelomio PENZIONER OD 1. JUNA Predsednik Nikolić, kako je ekskluzivno obelodanio za Kurir, uveliko skuplja dokumentaciju jer planira da 31. maja podnese zahtev za penziju. - Ispunio sam sve uslove za penziju, jedino me još funkcija drži. Podneću zahtev već 31. maja, čim mi istekne mandat. Imam 65 godina i 45 godina staža - ceo život radim, izuzev perioda služenja vojnog roka - rekao nam je tada Nikolić.