Foto: Zorana Jevtić

Kako se slavilo u izbornim štabovima predsedničkih kandidata

RADOST I TUGA: Kod Vučića trubači, Jeremić služio kokice

Najveselije kod naprednjaka, gde se slavilo uz trubače i šampanjac, dok su u štabovima Vuka Jeremića i Vojislava Šešelja ostali zatečeni lošim rezultatima

Politika
> 00:00h

Atmosfera u svim izbornim štabovima sinoć je u početku bila prilično dobra, ali kako su počeli da pristižu prvi rezultati, tako se menjalo i raspoloženje prisutnih. Najveselije je bilo u štabu Aleksandra Vučića, gde se slavilo uz trubače, šampanjac i dobro posluženje, dok je kod Vuka Jeremića u jednom trenutku zavladao potpuni muk zbog izbornog debakla. Ipak, sasvim sigurno, najtužnije je bilo u štabu SRS, čiji se lider Vojislav Šešelj čak nije ni pojavio pred gostima, a izbegao je i obraćanje javnosti. Izborni štab SNS ŠAMPANJAC I CECINE PESME U izbornom štabu SNS sinoć je bilo najveselije, a pobeda Aleksandra Vučića slavila se uz trubače i šampanjac. Među prisutnima su, pored brojnih funkcionera i simpatizera SNS, bili i Vučićev otac Anđelko i sin Danilo. Jedan od najveselijih je bio predsednik IO SNS Darko Glišić, koji je otvorio šampanjac i okolo grlio stranačke kolege. Repertoar koji su trubači izvodili bio je raznovrstan - od čuvenih ruskih pesama, pa sve do hita „Popij me kao lek“ Svetlane Cece Ražnatović.

A kada su u jednom trenutku trubači napravili pauzu, zbog toga je negodovao Nikola Petrović, doskorašnji direktor EMS, i zatražio da opet zasviraju. Posluženje je kod naprednjaka bilo dosta dobro - na meniju su bili kanapei, pečenje, ćevapi, pileći ražnjići, kolači... Oko ponoći u štab naprednjaka došao je i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

Saša Janković

VESELO U RITMU BUBNJEVA U izbornom štabu Saše Jankovića u „Dorćol placu“ izborni rezultati čekali su se u dobroj atmosferi, uz muziku, bubnjare i brojne poznate ličnosti i medijske ekipe. Novinarima su podeljeni bonovi za koje su mogli da dobiju piće. Janković se potrudio da svoje pristalice, ali i novinare lepo ugosti. Na meniju su bili gulaš paprikaš sa svinjskim mesom, salate, sendviči s piletinom, ali i veganski sendviči s humusom, prebranac... Trijumfalnu noć prizivali su ritmovi bubnjeva koje je diktirala jedna od članica Jankovićevog štaba.

Vuk Jeremić

EUFORIJU ZAMENILO RAZOČARANJE U izbornom štabu predsedničkog kandidata Vuka Jeremića tokom glasanja bila je optimistična atmosfera. Novinarima i gostima, u vili kod stadiona FK Crvena zvezda, posluživani su kanapei, pite, kiflice, kolači i sokovi, a posebna atrakcija bio je aparat za pravljenje kokica, koji je bio postavljen u bašti, a na kojem je pisalo „Budi deo Vukovog tima“ i „Pući će ko kokice“. Međutim, kako je vreme odmicalo i kako su s biračkih mesta počeli da pristižu rezultati, atmosfera u štabu bila je sve napetija. Jeremić je u izborni štab sa suprugom Natašom ušao na sporedni ulaz, a ubrzo nakon obraćanja gosti su se razišli tiho, bez euforije.

Ljubiša Preletačević Beli

SARME I PROJA ZA GOSTE Atmosfera u štabu Ljubiše Preletačevića Belog tokom celog dana bila je opuštena i pozitivna. Osim dobre gozbe, u Preletačevićevom štabu je nakon saopštenja preliminarnih rezultata počela i prava žurka. Osim himne „Samo jako, Beli“, ređale su se i mnoge strane pesme, pa je okupljena omladina i zaigrala. Ðuskala je i Preletačevićeva devojka Maja. Utisak večeri bio je i vatromet, koji su priredili članovi izbornog štaba. Belog je obišao i Marko Vidojković. Za sve goste Beli je pripremio sarme i proju.

Ugasili svetla već u 22 sata

ŠEŠELJ POBEGAO OD NOVINARA I GOSTIJU Izborni štab predsedničkog kandidata i lidera SRS Vojislava Šešelja nezvanično je dobio titulu najdosadnijeg. U štabu se nisu mogli videti funkcioneri ni pristalice SRS, i iako je prvenstveno bilo najavljeno da će se Šešelj obratiti okupljenima 15 minuta posle zatvaranja glasačkih mesta, to se nije desilo do kraja večeri. Lider radikala se s Nemanjom Šarovićem, Vjericom Radetom i Natašom Jovanović zatvorio u svoj kabinet, odakle, prvi put za 25 godina, nije izašao kako bi se naciji obratio tokom izborne noći. Već u 22 sata u štabu radikala počela su da se gase svetla.