Foto: Promo

BELVI TRAVEL - NEDELJA POPUSTA ZA ODABRANE HOTELE NA KRITU

Belvi Travel vas i ove sezone vodi na najinteresantnije grčko ostrvo Krit, a za rezervacije u periodu od 03. do 08.aprila možete ostvariti 10% popusta i na smeštaj i na prevoz avionom.

Društvo
> 12:34h

KRIT (Crete)

Ostrvo dužine 260 km, sa oko 1.000 km razuđene obale sa nestvarno lepim plažama koje zapljuskuje tirkizno plavo egejsko, jonsko i libijsko more. Krit je najveće i najjužnije grčko ostrvo, smešteno na tromeđi tri kontinenta. Krit ima blagu mediteransku klimu sa preko 300 sunčanih dana godišnje i pravi je izbor avanturista i radoznalih hedonista kojima se pružaju neverovatne mogućnosti za odmor i zabavu. Na ostrvu iima oko 600.000 stanovnika koji uglavnom žive u gradovima. Glavni grad ostrva je Heraklion. Krit je ostrvo bogova i heroja, mitološko mesto rođenja boga Zevsa, vrhovnog boga grčke mitologije, a žive su legende o Minotauru, Ikaru i Dedalu... Mediteranska lepota prepuna istorije, ostrvo izobilja, impresivnih pejsaža i priroda je bila blagonaklona prema Kritu, bilo da je reč o planinskim predelima ili o pravim retkostima kakva je klisura Samarija, najduža klisura u Evropi, plodnim dolinama sa vinogradima, maslinama i južnim voćem, bezbrojnim uvalama, zalivima, sopstvenim ostrvima i 155 km plaža od kojih 61 ispunjava standarde Evropske plave zastave za čistoću vode. Prava dragocenost su i brojni gradovi sa lukama, tvrđavama, arheološkim nalazištima, koja podsećaju i govore o prohujalim vremenima i brojnim nestalim civilzacijama Mediterana i Evrope, od kojih je svaka na neki način dotakla Krit. Čuvene plaže Balos i Elafonisi, koje svojom lepotom podsećaju na karipske plaže, na samom su vrhu liste najlepših plaza Grčke, pa čak i Evrope. Pravi mediteranski doživaljaj, upotpunjen je ukusima specijaliteta kritske kuhinje, aromatičnog bilja i kritskih vina. Belvi Travel je izabrao dva najlepša letovališta za vaš odmor, gradove Retimno i Hersonisos. Retimno (Rethimno)

Retimno predstavlja mešavinu modernog i starinskog gospodstva i šarma. Treći je grad po veličini na Kritu, sa 30.000 stanovnika, glavni je grad istoimene oblasti. Nalazi se između Herakliona i Hanje. Autentičan izgled starom delu grada daju venecijanska luka, promenada, uske kamene uličice, fontane, renesansne zgrade koje datiraju još iz XVI veka, džamije i minareti iz turskog perioda. Grad krasi i mletačka tvrđava Forteca, koja dominira gradom i u čijem se teatru organizuju koncerti, vinske svetkovine čija je tradicija duga 500 godina, izložbe i predavanja. Peščana plaža i šetalište u centru grada dugi su 12 km i okružuju grad na istoku, dok je na zapadnoj strani obala stenovita. Hotel Brascos 3* se nalazi u samom centru Retimna, u blizini starog grada, oko 800m od najveće peskovite plaže Retimna. Hotel Lefkoniko Beach 3+* nalazi se u gradu Retimnu 78 km od aerodroma u Heraklionu, na 800 m od centra grada. Smešten je samo 50 m od duge peščane plaže (prelazi se ulica “Beach Road”), koja je opremljena suncobranima i ležaljkama (uz doplatu). Na plaži su zastupljeni sportovi na vodi. Hersonisos (Hersonissos)

Udaljen svega 26 km od Herakliona, inače glavnog grada Krita, je grad koji živi dan i noć. Tokom dana uživaćete na nekoj od prelepih dugačkih peščanih plaža sa tirkizno plavim morem, a u večernjim i noćnim satima, grad dobija totalno drugačije ruho. Poznat po prelepim hotelima, restoranima, tavernama, ima i jako bogat noćni život zbog čega posebno privlači mlađu populaciju. Idealan izbor za sve one koji su u potrazi kako za odmorom tako i za dobrom zabavom. Dve glavne ulice ovog grada i veliki broj manjih koje izlaze na more pružiće vam neopisivo bogat noćni provod. Hotel Niki 2+* je porodični hotel u turističkoj zoni u centru Hersonisosa, na peščanoj plaži, okružen radnjama, restoranima, marketima i mestima za zabavu.

Hotel Hersonissos Central 3* je mali, ekonomičan hotel, izgrađen u tradicionalnom stilu, u centru Hersonisosa, bliže starom pored luke i 200m od gradske plaže i 100m od trgovačkog dela grada.Iskoristite 10% popusta za rezervacije u periodu od 03. do 08.aprila. Popust važi i za smeštaj i za prevoz avionom.