Koga su predsednički izbori politički sahranili

KRAJ POLITIČKOG PUTA: Obradović, Radulović i Čanak zreli za penziju

Ovi izbori bi mogli skupo da koštaju Borisa Tadića i Velimira Ilića jer ne samo što se nisu kandidovali već su podržali čoveka koji je osvojio tek pet odsto

Politika
> 00:00h

Predsednički izbori mogli bi da pošalju u političku penziju najveće gubitnike među kandidatima - Nenada Čanka iz LSV, Sašu Radulovića iz Dosta je bilo i Boška Obradovića iz Dveri, koji su ne samo srozali svoj rejting već i rejting stranaka koje vode. Ovi izbori bi mogli skupo da koštaju Borisa Tadića i Velimira Ilića jer ne samo što se nisu kandidovali već su podržali čoveka koji je osvojio tek pet odsto. Takođe, na dodatnom su gubitku jer je Srbija dobila novog lidera opozicije Sašu Jankovića. Bolja sudbina ne čeka ni Čedomira Jovanovića - nije se kandidovao, jeste podržao Jankovića, ali se ovaj brže-bolje ogradio od te podrške.

(KURIR TV) ON TAČNO ZNA KADA DOSTA JE BILO: Pogledajte biografiju Saše Radulovića!
Vladimir Goati iz Transparentnosti Srbija kaže da bi šefovi stranaka koji su imali loš rezultat, da smo u nekoj drugoj zemlji, već bili u ostavci. - Ljudi neće da glasaju za gubitnike, i to će ih pratiti kao sudbina ako se ne budu sklonili sa čela stranke. Ti rezultati će u velikoj meri uticati na njihove partije na sledećim izborima - kaže on, dok Bojan Klačar iz Cesida dodaje da su SDS, NS i LDP u problemu. - Oni su trenutno u situaciji u kojoj se bore za političko preživljavanje. U ovom momentu nemaju ni naznake ozbiljne infrastrukture - kaže Klačar. Prema rečima Bojana Kostreša, LSV će analizirati rezultate i doneti odluku šta dalje, ali on nije znao da kaže da li će Čanak podneti ostavku, dok Boško Obradović tvrdi da je mlad za penziju. Ostali nisu odgovorili na poruku s pitanjima..
K. B.