Foto: Dragan Kadić, Zorana Jevtić

Predsednik NS o ponašanju bivšeg saradnika

VELIMIR ILIĆ: Dragan Jovanović grli Vučića jer ga čuva od robije

Jovanović da trči kod premijera, ovaj mu drži krivičnu što je pregazio čoveka, kaže Ilić

Politika
> 00:00h

Velimir Ilić, lider NS, kaže da ga nije začudilo kad je video da se Dragan Jovanović, predsednik opštine Topola i njegov dojučerašnji saradnik, prvi bacio Aleksandru Vučiću u zagrljaj pošto je ovaj saopštio rezultate izbora.

- Mora da ga grli jer mu ovaj drži krivičnu prijavu u fioci što je pregazio čoveka. On mu je čuvar, zato ga Jovanović poštuje i ceni i trči mu u zagrljaj. Jovanović za to treba da odgovara, a ne da se šepuri uz premijera - kaže Ilić i pita:

- Da li je odgovorna ministarka pravde, koja odlazi kod njega (Jovanovića, prim. aut.) na privatne ručkove i druže se, a on ima krivičnu prijavu za ubistvo? Ilić je podržao Vuka Jeremića na predsedničkim izborima i, iako je Jeremić u startu važio za najjačeg iz redova opozicije, a osvojio je tek pet odsto, Ilić tvrdi da nije razočaran.

- Očekivao sam da Jeremić osvoji više, ali nema veze, Vuk je potencijal. Vidite, mladi protestuju zato što se njihove babe i dede zaljube u nekog političara i glasaju za njega redovno, a mladost srpska odlazi napolje jer nema šta da radi. Mladi ljudi, studenti, promeniće zemlju, oni će oterati ove kadrovske bogalje vlasti - kazao je Ilić. K. B.