Foto: Kancelarija Vlade Za KiM

Označen čovek koji je glavni izvor sukoba i izazivanja podela

SRPSKA LISTA: Predsednik Srpske liste je Simić, Jablanović se sam proglasio?!

PRIŠTINA - Poslanička grupa Srpska lista saopštila je danas je predsedik Liste Slavko Simić, a da se Aleksandar Jablanović sam proglasio za predsednika, bez podrške srpskih poslanika.

Politika
> 02:50h

Srpska lista je osudila novi pokušaj političkog prevrata koji, nastoji da izvede samozvanac" Aleksandar Jablanović, za kog se navodi da je od osnivanja Srpske liste "glavni izvor sukoba i izazivanja podela".

- Pokušao je da obmane i izmanipuliše Kancelariju za registraciju političkih partija. Očekujemo da će se o svemu uskoro detaljno oglasiti Centralna izborna komisija, koja razmatra lažnu dokumentaciju predatu toj Kancelariji bez pečata i saglasnosti ovlašćenog predstavnika Srpske liste Slavka Simića - navodi se u saopštenju.

Aleksandar Jablanović (Foto: Fonet)

U Srpskoj listi navode da je sasvim jasno da je, kako ocenjuju, reč o "novom očajničkom pokušaju" da se srpska politička volja stavi pod dirigentsku palicu samovolje pojedinaca, lojalnih onima koji podržavaju napade na interese srpskog naroda i da se tako, zarad ličnog interesa, dodatno odlože proces formiranja Zajednice srpskih opština.

- Jablanović već duže vreme pokušava da silom i u dosluhu sa jednim delom vrha vlasti u Prištini preuzme kontrolu nad političkim životom i voljom našeg naroda, praveći privatne aranžmane sa pojedincima i spletkareći protiv interesa sopstvenih sunarodnika, svih graćana koji žive na Kosovu pa čak i dojučerašnjih kolega - navodi se u saopštenju Srpske liste.

- Od osnivanja Srpske liste, Jablanović je glavni izvor sukoba i izazivanja podela. Sada, kada je potpuno raskrinkan i posle izbacivanja iz kosovske, najuren i iz Vlade Srbije, pokušava Srpsku listu da tretira kao ličnu svojinu i razbije jedinstvo Srba u institucijama - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista navodi da Jablanović nema nikakvo političko uporište u narodu, niti mogućnost da utiče na volju poslanika Srpske liste, koji će nastaviti da brane i srpski narod i našu političku organizaciju od ovog kriminogenog i antisrpskog nasrtaja.

- Jablanović može ako želi da pravi političku stranku, ali, dok god naš glas može da se čuje, neće se kriti iza Srpske liste. Aleksandar Jablanović može, ako želi, da proda i svoj integritet i obraz i dedovinu, ali interesi srpskog naroda na Kosovu nisu na prodaju - navodi se na kraju saopštenja Srpske liste.