Foto: Marina Lopičić

Ponovo moćan

(KURIR TV) NOLE ODUŠEVLJEN: Evo šta je Đokovića naročito obradovalo u pobedi nad Ramosom

Novak Đoković je za manje od dva sata pobedio Alberta Ramosa Vinjolasa i doneo Srbiji prvi poen u meču četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa protiv Španije.

Tenis
> 00:00h

Nole je u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" trijumfovao rezultatom 6:3, 6:4, 6:2.

"Pre svega, veliko mi je zadovoljstvo vratiti se na teren s grbom na grudima, jer samo nekoliko puta godišnje imamo priliku da igramo za reprezentaciju", počeo je Đoković priču o meču za RTS.

Ovo mu je 12. uzastopna pobeda u singlu u Dejvis kupu.

"Jako mi je drago što sam uspeo da donesem uvodni poen. Nadam se da sam time dao snagu i motivaciju Viktoru i da će ga moja pobeda rasteretiti", dodao je Novak podsećajući da odmah posle njega na teren izlazi Troicki protiv Karenja Buste i nastavio:

"Kada se bavite bilo kojim sportom na vrhunskom nivou, uvek osećate pritisak, a kada se igra za reprezentaciju, pritsaik se povećava".

Drugi reket sveta je ocenio da je atmosfera u "Pioniru" bila sjajna i zahvalio se navijačima.

"Vrlo sam zadovoljan igrom, pogotovo servisom. Albert Ramos nije tako poznat ovdašnjoj javnosti, ali je 23. na svetu i vrlo nezgodan igrač, ukoliko mu date priliku da diktira tempo sa osnovne linije. Mnogo poena sam dobio na prvi servis, što me jako raduje", zaključio je Novak Đoković.