Pobrkao kontinente

Palma: Navijam za Argentinu na Evropskom prvenstvu

Lider JS rekao da će na Evropskom prvenstvu bodriti „tim za koji igra Lionel Mesi”. Mesi je, inače, iz Argentine

Politika
> 10:00h

BEOGRAD - Vamos-tamos, svejednos! Tako je bar za lidera JS Dragana Markovića Palmu, koji će, kako nam reče, navijati za Lionela Mesija! I to na Evropskom prvenstvu u fudbalu, što je bilo naše pitanje. Kad smo mu sugerisali da Mesi igra za Argentinu, te da ga neće biti na Evropskom prvenstvu, Palma je promenio odgovor. A ovako je tekao naš razgovor sa liderom JS: Kurir: Za koga navijate na Evropskom prvenstvu? Palma: Lomim se između fudbalske sile Nemačke i... tamo gde igra Mesi. Kurir: Pa on igra za Argentinu! Ovo je Evropsko prvenstvo. Palma: Pa... za Nemačku i Španiju. A znate li zašto navijam za Španiju? Zbog Palma de Majorke. Nekad kad ukucam „Palma” u Guglu izađe i „Palma de Majorka”. A sudeći prema odgovorima ostalih njegovih kolega, među našim političarima ima najviše ljubitelja upravo španskog fudbala.

Rasim Ljajić, lider SDPS - Pratim prvenstvo, gledam svaku utakmicu, to me opušta. Navijam za Španiju zato što igraju najbolji fudbal.

Božidar Đelić, član predsedništva DS - Kao francuski đak, kad ne igra Srbija, navijam za Francusku.

Nenad Popović, potpredsednik DSS - Velika je šteta što se Srbija nije plasirala na EP. Pošto nema Srbije, navijam za Ruse jer su naš bratski narod, sa kojim imamo snažne istorijske i duhovne veze. Takođe, dopada mi se i igra Nemačke.

Pelević: Navijam za Srbiju Funkcioner SNS Borislav Pelević nam je kao iz topa odgovorio da na ovom EP u fudbalu navija za Srbiju. Na našu opasku da Srbija ne igra, Pelević je rekao da u stvari i ne gleda prvenstvo. - Nisam zainteresovan. Da igra Srbija, gledao bih svaku utakmicu u kojoj mi igramo - kazao je Pelević.

Borislav Stefanović, šef pregovaračkog tima - Za Španiju, jer igraju dobar fudbal, a i Španci su nacija koja je prijateljski nastrojena prema nama.

Aleksandar Jugović, potpredsednik SPO - Pošto Srbija ne učestvuje, navijam za Nemce. Fudbal je igra u kojoj učestvuju 22 igrača, a na kraju uvek pobede Nemci.

Dejan Radenković, poslanik SPS - Za Hrvatsku navijam! Za koga drugog nego za komšije, mi smo upućeni jedni na druge.