Odavde je gledao napad na Siriju

PROCURILE SLIKE IZ SIGURNE SOBE BELE KUĆE: Ovo je Trampov ratni štab, oni su odlučivali o napadu

VAŠINGTON - Portparol Bele kuće Šon Spajser objavio je na Tviteru fotografiju sa sastanka zvaničnika američke administracije i predsednika Donalda Trampa uoči vazdušnog napada na sirijsku vojnu bazu Šarijat.

Planeta
> 00:00h

Na njoj se vidi kako desetak najviših savetnika zajedno sa Trampom sedi za malim stolom u sigurnoj sobi Trampove rezidencije Mar-a-Lago na Floridi.

Sa njegove leve strane sedi državni sekretar Reks Tilerson, sa desne, pomalo iznenađujuće, ministar trgovine Vilbur Ros i ministar finansija Stiv Menušin, prenose američki mediji. Tu su i Trampov zet Džared Kušner, strateg Stiv Benon, šef kabineta Bele kuće Rejns Pribus, savetnik za nacionalnu bezbednost H. R. Mekmaster, kao i još nekoliko savetnika. Na fotografiji je i jedna žena - Dina Pauel, zamenica savetnika za nacionalnu bezbednost.

Smrt uživo... Barak Obama sa saradnicima prati prenos likvidacije Osame bin Ladena

Ministar na vezi

Ministar odbrane Džejms Matis, potpredsednik Majk Pens i general Džozef Danford uključili su se preko video-veze na sastanak. Slika je podsetila na fotografiju bivšeg predsednika Baraka Obame i njegovog najužeg kruga saradnika 2011. dok su posmatrali kako se odvija akcija ubistva Osame bin Ladena.

Mezimica se oglasila IVANKA: PONOSIM SE OCEM Ivanka Tramp, ćerka američkog predsednika i savetnica u Beloj kući, izjavila je da se ponosi svojim ocem posle američke akcije u Siriji. - Vremena u kojima živimo traže teške odluke. Ponosna sam na oca što je odbio da prihvati užasne zločine protiv čovečnosti - napisala je ona na svom Tviter nalogu.