Foto: Shutterstock

Preživeo

HRVAT DOBIO KONJSKU DOZU: Umesto BIKA veterinarka vakcinisala Igora

Hrvat Igor Jurak (35) spremao je bikove koje su cepili protiv bolesti plavog jezika kada ga je ubola tehničarka.

Zanimljivosti
> 00:00h

"Kolega i ja spremali smo bikove koji su bili na redu za vakcinisanje. Veterinarska tehničarka koja je bila s nama umesto veterinara držala je špric pored noge. Upozorio sam je da je digne uvis kako bih je vidio u slučajnu nepredviđene situacije. Kad sam označio bika, osetio sam bol u nozi", prepričao je Igor svoju nesreću.

Iglu injekcije, duga oko dva centimetra, zabola mu je iznad levog kolena. Zbog automatskog sistema cepivo mu je odmah ubrizgano u nogu. Tehničarka se izvinula i nastavila da radi. Nekoliko sati posle počeli su neizdrživi bolovi. Noga se naduvala, a koleno mu se pretvorilo u 'loptu'.

"Od bolova nisam mogao da stojim. Šef me je pustio s posla i otišao sam u Hitnu pomoć. Dali su mi lekove protiv bolova i antibiotik", priča Igor.

"Ne smem da idem na bolovanju jer hranim četvoro dece".

I pored bolovima, poljoprivrednik se vratio na posao. Uz to, dobio je i cepivo protiv tetanusa. Doktori mu nisu mogli sa sigurnošću reći kako će cepivo uticati na njegov zdravlje.

Problem je nastao i zbog nesterilizirane igle na kojoj je sigurno bilo mikroorganizama s kože bikova. Debele i kratke igle napravljene su da probiju debelu kravlju kožu. Kao takva lako je probila mišić Igorove noge i automatski ispustila cepivo. Noga mu je natekla, a masnica se povukla tek nakon nedelju dana. I dalje ga boli posle dugog hodanja.

"U bolnici su mi rekli da ću je, ako ostane kvrga, morati ići na operaciju", rekao je Jurak.

Foto Ap

24sata.hr