Foto: Printscreen Facebook/Igor Premužić

Sledi kazna

FAŠISTI SA PROTESTA U ZAGREBU DOBIĆE PRIJAVE: Nosili transparente s pozivom na ubistvo Srba

Zagrebačka policija je, dva dana nakon održavanja profašističkog skupa u centru hrvatske prestonice, a povodom godišnjice osnivanja NDH, potvrdila je da su učesnici nosili transparente neprimerenog sadržaja i daće protiv njih biti podnete odgovarajuće prijave zbog protivpravnog ponašanja.

Hrvatska
> 20:48h

U policijskom saopštenju, koje prenose hrvatski mediji, se navodi da skup proustaške omladine na Trgu bana Jelačića i platou Gradec nije bio prijavljen policiji.

"S obzirom na to da su na skupu istaknuti transparenti neprimerenog sadržaja Policijska uprava Zgreba sprovodi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja protivpravnih ponašanja, identifikovanja i procesuiranja počinitelja", navodi se u saopštenju.

Zanimljivo je da, prema policijskom saopštenju, videosnimak tog okupljanja traje samo tri minuta. Na nekim od fotografija koje su došle do medija, pojedinci su imali transparente s ustaškim simbolima.

U rukama okupljenih bio je vidljiv i natpis "Ubij Srbina", a vidi se i nacionalistička zastava s prvim belim poljem na šahovnici. Budući da je reč o strogom centru grada gde se često mogu videti policajci, građani su se mahom pitali kako je okupljanje promaklo budnom oku policije koja je na Trgu na svakom uglu.