Foto: Dragana Udovičić

Zatvoren deo Novog Beograda

DRUMSKI KUP 2017. U SUBOTU U BEOGRADU: Ove ULICE će biti zatvorene, IZMENJENE i trase GSP

U subotu 15. aprila u periodu od 10 do 16.30 doći će do promena u režimu saobraćaja zbog tradicionalne biciklističke trke, Drumski kup 2017.

Beograd
> 00:00h

Tradicionalna trka na Ušću, Drumski kup 2017., voziće se u subotu od 11 časova.

Na kružnoj stazi (dužina kruga 4 km) voziće sve kategorije od poletaraca, koji su i prvi na startu, a već po navici, juniori i seniori zatvoriće takmičenje vožnjom ukupno 100 kilometara.

Trasa je od Parka prijateljstva (start i cilj), Bulevarom Nikole Tesle do raskrsnice sa Ulicom Trešnjin cvet, Bulevarom Nikole Tesle pravo do cilja.

Tri najbolja takmičara u svakoj kategoriji biće nagrađeni medaljama.

Organizator je Biciklistički savez Srbije.

Foto: Nebojša Mandić

Zatvorene ulice, izmenjen režim saobraćaja

Zbog trke će doći do zatvaranja dela Ulice Bulevar Nikole Tesle od Brankovog mosta do Ulice Trešnjinog cveta, kao i dela kružne staze Ušće (deo od Parka prijateljstva do Bulevara Nikole Tesle).

Vozila javnog gradskog prevoza će se za vreme održavanje trke kretati izmenjenom trasom i to:

- Vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707, saobraćaće: U smeru ka Zemunu: Brankov most - Bulevar Mihajla Pupina – Džona Kenedija - Bulevar Nikole Tesle i dalje redovnim trasama; u smeru ka gradu: Bulevar Nikole Tesle – Trešnjinog cveta - Bulevar Mihajla Pupina - Brankov most i dalje redovnim trasama.

- Vozila sa linija 27E, 35 i 43, u oba smera, saobraćaće: Brankov most - Bulevar Mihajla Pupina – Milentija Popovića – Vladimira Popovića – terminus Blok 20.

- Minibus sa linije 60 u smeru ka Toplani će saobraćati: Brankov most - Bulevar Mihajla Pupina – Milentija Popovića – Saobraćajnica pored hotela Hajat – Vladimira Popovića – Zemunski put - Staro sajmište i dalje redovnom trasom; U smeru ka Zelenom vencu nema izmene.

Ukidaju se stajališta: „Šest kaplara“, u ul. Ušće, u smeru ka Bloku 20, za linije 27E i 35, „terminus Novi Beograd (Ušće)“ i „Staro Sajmište“ u smeru ka Kotežu za liniju 43; „Ušće“ i „Palata Srbija" u oba smera, za linije 15 i 84;„Hotel Jugoslavija“, u smeru ka periferiji, za linije 15, 84, 704 i 707.

Na izmenjenim delovima trasa, vozila će koristiti postojeća stajališta linija JGP.

(EKP)