Foto: Profimedia

Bartra se oglasio iz bolnice posle bombaškog napada

DIRLJIVO Emotivna ispovest povređenog fudbalera Borusije: Bol, panika, haos, neizvesnost...

Fudbaler Borusije Dortmund Mark Bartra oglasio se iz bolnice nekoliko dana pošto je povređen u bombaškom napadu na autobus nemačkog kluba.

Fudbal
> 13:30h

Bartra je operisan nakon što mu je slomljena ruka u bombaškom napadu u utorak uveče. Fudbaleru Borusije je u napadu slomljena jedna od dve kosti podlaktice, a u šaci su mu bili komadi slomljenog stakla. Klupski autobus Borusije napadnut je u utorak uveče uoči prvog meča četvrtfinala Lige šampiona protiv Monaka kada su u njegovoj blizini odjeknule tri eksplozije. Teži incident je izbegnut zbog armiranog stakla, ali je jedno od njih puklo i povredilo Bartru. Utakmica je otkazana za sredu, a Monako je slavio sa 3:2.

Fudbaler Borusije je i dalje u bolnici, a oglasio se na društvenim mrežama posle posete supruge i ćerke. On je opisao šta se dešavalo u autobusu te večeri. "Uvek se borim da prevaziđem prepreke. Utorak je bio najgori dan u mom životu. To je iskustvo kome nikome na ovom svetu ne bih poželeo. Bol, panika, neizvesnost... Nismo znali šta se deševa i koliko će to trajati. To su bili najdužih i najtežih 15 minuta u mom životu. Šok se smanjuje svakog dana, a ja imam veliku želju za životom... Želim da se borim, radim, da se smejem, da tugujem, da volim, da treniram... Želim da uživam uz svoje volje... Sve što tražim je da svi živimo u miru i da ostavimo ratove iza sebe. Zglob mi je otečen i povređen. Ali ja osećam ponos. Ponosan sam, jer smo pobedili zlo", napisao je, između ostalog, Barta i zahvalio svima na podršci od navijača do mediciskog osoblja.